AKTUELNO

Znate sigurno koliko je nege i pažnje potrebno koži da bi vam uzvratila svojom savršenošću.

Nega kože je zahtevan zadatak jer podrazumeva posvećenost na najvišem nivou. Svakodnevno žene širom sveta koriste na desetine preparata za negu kože lica i tela. Međutim postoje navike kojih mnogi od vas nisu svesni a koje nanose veliku štetu koži duž tela. Iznosimo vam danas neke od najčešćih postupaka koji mogu vašu kožu učiniti preosetljivom, grubom i iritiranom.

NANOŠENJE KREME ZA SUNCE SAMO JEDNOM DNEVNO

Navika nanošenja kreme za Sunce je vrlo pohvalna, ali je nepotpuna ako to uradite na dnevnoj osnovi samo jednom. Ujutro kada se spremate za posao ili za odlazak na fakultet vrlo je verovatno da posegnete za krem za Sunce, međutim njen efekat nije celodnevni, zbog čega je potrebno češće ponavljati ovaj postupak.

Foto: Pixabay.com

SPORADIČNO ČIŠĆENJE ČETKICA ZA ŠMINKANJE

Neredovno čišćenje aplikatora i četki za šminkanje može u velikoj meri da doprinese pojavi bubuljica na vašem licu. Jednom nedeljno preporučljivo je da vodom i blagom sapunicom temeljno očistite ove četkice od svih tragova bakterija i mrtve kože koja se na njima sakuplja.

STISKANJE BUBULJICA I AKNI

Znamo koliko iritantne mogu da budu, i koliko se teško suprotstavljate želji da ih istisnete, ali time samo nanosite sebi više štete nego koristi. Akne i bubuljice je potrebno tretirati na određeni način, koji ne podrazumeva stiskanje koje može da dovede do infekcije i nastanka ožiljaka.

KOMZUMIRANJE CIGARETA

Na stranu činjenica da pušenje izaziva bolesti poput raka ždrela i pluća, ono ujedno doprinosi prevremenom i vrlo vidljivom starenju vaše kože. Glavne odlike pušačke kože su suvoća i smeružanost.

PRESKAKANJE HIDRATANTNE KREME

Istina kada ste umorni i kada je sve o čemu maštate posle napornog dana mlaz vode pod tušem i zagrljaj toplog kreveta, lako je dozvoliti sebi preskakanje hidratantne kreme. Voda koju koristite za tuširanje puna je hlora koji isušuje kožu zbog čega joj je preko potrebna hidratacija.

Foto: Unsplash.com

ODLAZAK NA SPAVANJE SA ŠMINKOM NA LICU

Kada se umorni vratite iz noćnog provoda ritual skidanja šminke ne deluje niti malo primamljivo. Međutim ako ostavite šminku na licu, treba da znate da ona pore na vašem licu drži zatvorenim i da kao takve postaju podložne razvoju bakterija. Gde ima bakterija tu su neminovno problemi sa aknama.

#Koža

#navike

#štetne