AKTUELNO

Da biste uklonili tragove umora i ublažili vidljivost bora na licu, ne morate odmah da posežete za hemijskim proizvodima, već probajte sa prirodnim sredstvima.

Napravite masku od sledećih sastojaka: kašike gustina, dve šargarepe i kašike kiselog mleka.

U sokovniku ili blenderu izmiksajte šargarepe, a u pola čaše hladne vode rastvorite gustin. Sipajte razmućeni gustin u lončić i dodajte u to 100 ml kipuće vode, pa stavite na ringlu i kuvajte na laganoj temperaturi dok se ne zgusne. Kada se smesa malo ohladi, dodajte sveže isceđen sok od šargarepe i kiselo mleko, pa dobro promešajte.

Neka maska stoji na licu pola sata.

Pripremljenu masku stavite na očišćeno lice da stoji pola sata, a zatim je isperite toplom vodom. Na lice nanesite hranljivu kremu, a preostalu količinu maske stavite u frižider. Ponavljajte tretman tri dana za redom, da bi efekat bio veći.

Ova maska vraća vlažnost koži, uklanja tragove umora, koža postaje zategnuta, elastična i glatka. Gustin je dobar, jer zadržava vlagu, šargarepa je prirodni izvor vitamina A koji usporava proces starenja kože i ima antiseptičko svojstvo, jača imunološki sistem i sprečava pojavu infekcija, dok kiselo mleko sadrži mlečnu kiselinu koja podstiče proizvodnju kolagena.

#Lepota