AKTUELNO

Saznajte gde grešite i kako da ispravite loše navike.

Ako i vi mučite muku sa masnom kosom, pročitajte ove savete. Biće potrebno neko vreme da počnu da deluju, ali isplatiće vam se!

Foto: Unsplash.com

Većina onih koji imaju ovaj problem često pere kosu, što vodi u začarani krug - što je više perete, ona se brže masti. Često pranje isušuje kosu i uklanja njeno prirodno ulje, od čega se vlasište brani tako što pojačano  proizvodi nove količine ne bi li ga nadomestilo.

Postoji način da "istrenirate" kosu da se manje masti!

Ključni korak je da pravite veće razmake između njenog isušivanja, odnosno, pranja. Samo treba da budete strpljivi i videćete rezultate. 

Osim toga, birajte šampone bez sulfata jer oni "isušuju" vlasište. Bolja opcija su bebi šamponi i oni manje agresivni, koji neće isušiti vlasi i podstaći pojačanu proizvodnju ulja. Dobra opcija su i šamponi za suvo pranje. Nanesite ih odmah po pranju kose, kada počne proces proizvodnje ulja. 

Ukoliko vam ne smeta miris sirćeta, možete da napravite i rastvor sa toplom vodom. Na opranu kosu nanesite ovaj rastvor (1 kašika sirćeta u i čaši tople vode) i dobro utrljajate u kosu. Ostavite tako par minuta, pa isperite.

Autor: Pink.rs

#Kosa

#NEGA