AKTUELNO

Iako je sada zima i svoja stopala nećete u otvorenoj obući pokazivati još nekoliko meseci, morate ipak voditi računa o njima, a sada je pravo vreme za to.

Ponajviše zbog toga jer su nam trenutno noge konstantno „zarobljene“ u debelim čarapa i cipelama. A sigurno niste znali da vam u nezi itekako može pomoći „obična“ kora od banane.

Odlazak na pedikir može biti prilično skup – srećom, postoji jedan praktičan trik s korom od banane koji može napraviti čuda za vaša stopala. Naime, aminokiseline i vitamini koji se nalaze u tom voću mogu suva i ispucala stopala vrlo brzo opet učiniti glatkim i mekim.

Foto: Unsplash.com

Ogulite bananu, pojedite je i sačuvajte koru. Operite i osušite stopala, uzmite koru od banane i unutarašnjom stranom natrljajte stopala. Kora sadrži materije koje će omekšati i nahraniti vašu kožu. Potom isperite stopala mlakom vodom ili uživajte još malo držeći ih u lavoru s toplom vodom u koju ste pomešali malo praška za pecivo. Nakon toga možete iskoristiti još malo losiona i stavite suve i čiste čarape.

#banana