AKTUELNO

Omiljena bluza vam se skroz skupila usled pranja i tužni ste, jer mislite da je više nećete nositi. Postoji način kako da se vrati u stari obliku, baš u onaj u kom je bila pre stavljanja u mašinu.

Napunite lavabo mlakom vodom. U vodu sipajte regenerator za kosu, otprilike 1/4 šolje. Rukom promešajte kako bi se regenerator što pre rastopio u vodi. On će omekšati vlakna i omogućiti da majicu rastegnete do prvobitne veličine, a da je pri tome ne oštetite.

Foto: Pixabay.com

Majicu natopite i pritisnite nečim da bi ostala što duže natopljena. Ostavite je u vodi petnaest minuta.

Ispustite vodu te napunite lavabo hladnom vodom, a majicu lagano ocedite kako biste "izbacili" regenerator. Nakon toga majicu vratite u hladnu vodu i ostavite pet minuta. Izvadite, iscedite, promenite vodu, pa ponovo vratite majicu. Ovaj postupak ponavljajte dok u potpunosti ne isperete regenerator.

Iscedite majicu što više možete, protresite i stavite na suv peškir. Jednom rukom uhvatite za izrez oko vrata, a drugom uhvatite za rukav te lagano rastegnite. Krenite sa leve strane ka desnoj i nežno rastežite majicu.

Rukama uhvatite "ramena” majice i lagano povucite prema spolja. Veoma je važno da sve što radite, radite polako i nežno kako tkaninu ne biste oštetili. Kada sve uradite, majicu ostavite da se osuši.

Autor: Pink.rs

#majica