AKTUELNO

Efekti su momentalno vidljivi, a potrebno vam je samo breskva i jabuka!

Prvi i najvažniji je breskva. Zašto baš ona? Ovo divno sezonsko voće pravi je rezervoar folata (koji pomažu u obnavljanju gornjeg sloja kože), luteina (koji poboljšavaju elastičnost kože) i vitamina E (jedno od najboljih ulja za lečenje oštećene kože, a koje je i izrazito bogat izvor antioksidanasa).

Pored toga, breskva je i fantastičan izvor alfa-hidroksi kiselina koje deluju kao nežni piling koji ubrzava obnavljanje ćelija te pomažu kod "peglanja" bora, posvetljavanja staračkih pega i onih nastalih od sunca, kao i ožiljaka nastalih od akni.

Foto: Unsplash.com

Jabuka je, takođe, jedan od sastojaka ove maske, a ona je bogat izvor vitamina A (odličan je za obnavljanje spoljašnjeg sloja kože), vitamina B (pomaže u smanjenju i kontroli pega) i vitamina C (koji usporava proces starenja). Ona sadrži i jabučnu kiselinu koja koži pomaže da apsorbuje pomenute vitamine.

Treći sastojak je muškatni oraščić, a on samo dodatno poboljšava svojstva prethodna dva sastojka i deluje kao blagi piling.

Foto: Pixabay.com

Sastojci potrebni za pripremu maske:

1/4 zrele, mekane breskve

1/4 jabuke

1/2 kašičice mlevenog muškatnog oraščića

Sastojke izmiksujte u blenderu kako biste dobili konzistentu pastu koju ćete naneti na čisto lice. Nakon petnaestak minuta, masku skinite pomoću toplog peškira.

Napomena: Maska će kožu privremeno učiniti osetljivijom na sunce, pa je najbolje da je nanosite uveče ili u danima kada znate da se nećete previše izlagati sunčevoj svetlosti.

Autor: Pink.rs

#Maska