AKTUELNO

Crvenilo na koži može se pripisati mnogim stvarima, od toplog vremena do intenzivnog vežbanja ili osećaja uzbuđenja ili neprijatnosti. Ponekad se crvenilo može javiti zbog nekog određenog stanja kože ili drugih problema koje ne možemo lako uočiti. U tu kategoriju spadaju i endokrini poremećaji.

Neki uzroci crvenila su malo jednostavniji za lečenje od drugih i možda je potrebna samo hladna obloga ili umirujuća maska za lice. Ipak, treba se pozabaviti intenzivnijim tretmanima uz pomoć proizvoda za negu kože. Potraga za savršenim receptom za smirivanje crvenila na koži može se obaviti nakon što utvrdite razlog vašeg crvenila.

Neki tipovi kože češće imaju simptome poput crvenila od drugih. U nastavku možete otkriti šta učiniti da smirite kožu kad se to dogodi i koji znakovi ukazuju na problem koji može zahtevati medicinsku intervenciju.

Foto: Pexels

POKUŠAJTE DA UTVRDITE UZROK CRVENILA

Ne može se svako crvenilo kože pripisati istom uzroku, pa samim time neće svi tretmani i lekovi rešiti svaki problem jednako učinkovito. Kako biste započeli proces smirivanja kože, trebalo bi da utvrdite uzrok crvenila. Crvenilo na koži može biti uzrokovano mnoštvom faktora, poput vrućine, emocija, lekova, alkohola, endokrinih poremećaja pa čak i menopauze. Takođe, određeni vitamini, poput niacina, mogu dovesti do crvenila kože.

UMIRITE CRVENILO NA KOŽI HLADNOM OBLOGOM

Ako vaše crvenilo nije uzrokovano zdravstvenim stanjem, lečenje je moguće uz pomoć hladnih obloga. U većini slučajeva koža se zacrveni zbog širenja krvnih žila u tom području, što tada omogućava krvi da prolazi kroz njih. Zbog toga se neki ljudi zacrvene tokom vežbanja, kada piju alkohol ili ako im postane neprijatno. Da biste smirili crvenilo, stavite čistu krpu u plastičnu vrećicu napunjenu kockicama leda i ostavite je u zamrzivaču oko 15 minuta. Zatim uzmite krpu i nežno je stavite na kožu. Držite je na licu oko 20 minuta.

UPOTREBITE "SHEET" MASKU SA UMIRUJUĆIM SASTOJCIMA

Ako ne dolazi do crvenila zbog proširivanja krvnih žila, nego pokušavate smiriti crvenilo koje je uzrokovano suvoćom ili upalom kože, umirujuće sheet maske su odličan tretman. Pogotovo kada sadrže prave sastojke. Ružina vodica je dobro poznata po svojoj učinkovitosti u smanjenju crvenila i smirivanju nadražene kože. Prirodno je puna vitamina A, C i E, a vašu će kožu ostaviti fantastičnom i mirisnom u samo nekoliko minuta.

Autor: Pink.rs

#crvenilo