AKTUELNO

Poznate su vam žene koje uvek senče oči istom nijansom koju su koristile u srednjoj školi ili čupaju obrve u stilu Pamele Anderson.

Da, od nekih proizvoda za šminkanje zaista je teško oprostiti se, ali ako uočite jedan od ova tri znaka, vreme je da svojoj omiljenoj kutiji šminke kažete zbogom.

1. Stil koji postižete šminkom odavno je izašao iz mode

Ne moramo svi da budemo isti, kreativnost je uvek dobrodošla kada je šminkanje u pitanju. No, ako i posle tridesete godine još uvek nosite šljokasti sjaj za usne, ne možete da se odvojite od pincete kojom čupate obrve u tanki luk ili tamnog rumenila koje postaje prva stvar koja se uočava na vašem licu, vreme je da promenite stil.

Foto: Unsplash.com

2. Dobijate alergijske reakcije na licu

Nije važno što se taj model pudera više ne proizvodi i što vam boja idealno pristaje. Ako je kozmetičkom proizvodu istekao rok trajanja - bacite ga u smeće i pronađite adekvatnu zamenu, prenosi index.hr.

3. Prihvati činjenicu da se tvoje lice menja

Kako se menja lice, tako se menjaju i naše potrebe za određenim mejkap proizvodom. Možda ste pre voleli gusti korektor koji je prikrivao podočnjake posle noćnog provoda, ali kada stignu prve borice, vreme je za drugačije teksture. Isto važi i za pudere koje bi trebalo menjati u skladu s godinama i promenama na vašoj koži, ali i na teksture karmina i senki koje treba prilagoditi vašem životnom dobu i sadašnjem stilu.

Autor: Pink.rs

#šminka