AKTUELNO

Ako voliš da se šminkaš i generalno imaš punu kozmetičku torbu šminke, sigurno ti je poznata činjenica da je potrebno s vremena na vreme očistiti četkice. Međutim, da li je potrebno očistiti i druge proizvode poput pudera, rumenila i olovki koje koristiš za svoje ulepšavanje?

Odgovor je DA! Šminka se svakodnevno koristi, otvara, zatvara, dodiruje, prosipa... Ne postoji šansa da je ona u potpunosti čista, naročito ako se šminkaš prstima i četkicama, jer na nju pada prljavština i druge čestice koje mogu izazvati alergije ili pojavu bubuljica.

Da ti se to ne bi dogodilo predstavljamo ti najjednostavniji način za čišćenje konkretno šminke. Sve što ti je potrebno za ovo detaljno čišćenje jeste medicinski alkohol (od 70%). U nastavku pogledaj kako da očistiš različite tipove šminke:

Foto: Unsplash.com

Kameni puderi, senke, rumenila

Sipaj u bočicu sa sprejem malo alkohola, a zatim uz pomoć njega poprskaj preko cele površine puder, rumenilo, senke i ostalu šminku u kamenu. Ostavi da se osuši na vazduhu i ne brini za miris - izvetriće nakon nekog vremena.

Tečni puder

Tečni puder, kao i ostalu šminku u tečnom stanju nećeš čistiti ‘iznutra’, već je dovoljno da obrišeš pumpicu iz koje izlazi proizvod. Kao i pumpicu, naprskaj poklopac i dobro obriši tuferom ili vatom. Tvoj puder će biti kao nov!

Olovke i rezači

Olovke za usne i obrve možeš takođe očistiti uz pomoć bočice sa pumpicom. Dovoljno je da ih poprskaš malom količinom alkohola, a zatim dobro obrišeš tuferom ili vatom. Što se tiče rezača, potopi ga u malo alkohola i sačekaj par minuta, da rastvor počne da deluje. Videćeš koliko će biti čist!

Autor: Pink.rs

#šminka