AKTUELNO

Glavna svrha mejkapa je da prekrije nedostatke i učini nas lepšom i zadovodljivijom. Ako ne ispunjava taj zadatak, onda je vreme da je promeniš i nabaviš proizvode koji ti odgovaraju.

Nekoliko znakova odaće da kupuješ i koristitiš pogrešnu šminku:

Puder se vidi

Nema ništa gore od vidljive linije pudera na rubu lica koja je potpuno drugačije nijanse od tvog vrata. Ovo je jedan od najčešćih mejkap problema zbog kojeg žene često i odustaju od pudera. Ali potrebno je samo odvojiti malo vremena i pronaći savršenu nijansu, a za to uvek možeš potražiti savet od mejkap šminkera ili bilo kojeg profesionalca u drogeriji. S puderom koji odgovara tvom tenu, linija više neće biti vidljiva.

Foto: Unsplash.com

Maskara se ljušti

Dobra maskara trebalo bi da ostane na tvojim trepavicama ceo dan i pritom ne bi trebalo da bude crnih tragova oko tvojih očiju. Ako ti se maskara uvek ljušti i razmazuje po ostatku lica, vreme je da je baciš u smeće i uložiš u neku kvalitetniju, osim ako ne želiš da izgledaš kao da si veče pre zaspala sa šminkom i takva izašla iz kuće.Korektor ne ispunjava svoju svrhu

Korektor ne ispunjava svoju svrhu

Glavna svrha korektora za podočnjake je da zavara kako si se naspavala prethodnu noć. Ali imaj na umu da proizvod koji ti je odgovarao u dvadesetima, verovatno neće biti dobar u tridesetim. Godine ostavljaju tragove na licu, baš kao i stres ili nedostatak sna, a bore se produbljuju. Ako korektor ne prekriva tamne krugove oko očiju i samo se gomila u naborima, to je znak da ti treba novi. Danas postoji mnogo opcija među kojima ćeš sigurno pronaći jedan koji je stvoren baš za tebe.

Olovka za oči se razmazuje

Ako ceo život muku mučiš s olovkom za oči koja se razmaže pet minuta nakon što je naneseš, to znači i da celi život kupuješ loše olovke. Verovala ili ne, ali olovka može trajati ceo dan, a najsigurniji izbor su one vodootporne. Grešiš i ako nosiš istu nijansu od srednje škole, jer ono što ti je pristajalo tada neće ti nužno laskati u kasnim dvadesetima i tridesetima. Usudi se da isprobaš neku novu nijansu jer velika je šansa da ćeš se prijatno iznenaditi.

Autor: Pink.rs

#šminka