AKTUELNO

Ako voliš da se šminkaš i generalno imaš punu kozmetičku torbu šminke, sigurno ti je poznata činjenica da je potrebno s vremena na vreme očistiti četkice. Međutim, da li je potrebno očistiti i druge proizvode poput pudera, rumenila i olovki koje koristiš za svoje ulepšavanje?

Odgovor je DA! Šminka se svakodnevno koristi, otvara, zatvara, dodiruje, prosipa... Ne postoji šansa da je ona u potpunosti čista, naročito ako se šminkaš prstima i četkicama, jer na nju pada prljavština i druge čestice koje mogu izazvati alergije ili pojavu bubuljica.

Foto: Unsplash.com

Da ti se to ne bi dogodilo predstavljamo ti najjednostavniji način za čišćenje konkretno šminke. Sve što ti je potrebno za ovo detaljno čišćenje jeste medicinski alkohol (od 70%). U nastavku pogledaj kako da očistiš različite tipove šminke:

Kameni puderi, senke, rumenila

Sipaj u bočicu sa sprejem malo alkohola, a zatim uz pomoć njega poprskaj preko cele površine puder, rumenilo, senke i ostalu šminku u kamenu. Ostavi da se osuši na vazduhu i ne brini za miris - izvetriće nakon nekog vremena.

Tečni puder

Tečni puder, kao i ostalu šminku u tečnom stanju nećeš čistiti ‘iznutra’, već je dovoljno da obrišeš pumpicu iz koje izlazi proizvod. Kao i pumpicu, naprskaj poklopac i dobro obriši tuferom ili vatom. Tvoj puder će biti kao nov!

Olovke i rezači

Olovke za usne i obrve možeš takođe očistiti uz pomoć bočice sa pumpicom. Dovoljno je da ih poprskaš malom količinom alkohola, a zatim dobro obrišeš tuferom ili vatom. Što se tiče rezača, potopi ga u malo alkohola i sačekaj par minuta, da rastvor počne da deluje. Videćeš koliko će biti čist!

Autor: Pink.rs

#šminka