AKTUELNO

Ukoliko ste primetili da vam je koža naglo ostarila, pojavile su se sitne bore, a tonus kože nije zadovoljavajući, to je znak da ste u zadnje vreme preterali sa nezdravim navikama, a ovde uključujemo slanu, brzu hranu, previše začina ili previše alkohola. Sve ove namirnice odražavaju se na izgleda kože, zato ne traba da vas čudi kada uočite promene.

Kako biste sprečili i regulisali ovo stanje pijte što više vode, čajeva, hidrirajte se i tako reći ispirajte organizam, pokrenite se, trenirajte ukoliko ste u mogućnosti, pored ovoga je veoma važno i šta jedete i kakve su vam životne navike. 

Grožđe je veoma dobro za kožu

Sorbitol, koji grožđu, šljivama i kruškama daje slatkoću, vrlo je moćno prirodno hidratantno sredstvo: zadržava duže vlažnost kože, a poznato je da je hidratacija tajna zdrave i elastične kože.

Foto: Pixabay.com

Konzumirajte paradajz

Paradajz je namirnica koju tokom leta svi imamo u kuhinji isastavni deo salata. Sadrži mnogo vitamina i minerala koji se mogu boriti protiv efekata slobodnih radikala, zbog kojih naše ćelije stare. Osim toga, likopen u paradajzu daje vašoj koži prirodnu UV zaštitu - obavezno dodajte paradajz u svoj letnji meni!

Masna riba odlična za kožu

Ukoliko svake nedelje konzumirate masniju ribu, to će imati poztiivan efekat na vaš mozak. Pored toga, masna riba sadrži puno jedinjenja koja povećavaju tonus mišića i zatezanje kože. Mnogi kozmetički proizvodi protiv starenja sadrže omega 3 masne kiseline, a kada konzumirate ribu unosite omega 3 u organizam i negujete lepotu iznutra.

Autor: Pink.rs

#Koža