AKTUELNO

Nije svejedno na koji način vam je složena odeća u ormanu, to utiče i na životni vek garderobe!

Svako od nas ima neki svoj način na koji slaže odeću u ormar – neki vole da im majice budu okačene na ofinger, drugi da su uredno složene, neki odeću slažu po bojama, treći pak imaju neku svoju caku…

Bez obzira na to što imamo način na koji volimo da slažemo odeću, nisu svi ti načini uvek dobri, a stručnjaci otkrivaju koje stvari treba da budu okačene na ofingere, a koje nikako ne treba, jer im se tako skraćuje životni vek.

Naravno, sve zavisi od toga koliko prostora imate u ormaru, ali i od kog je materijala odeća i koje je težine. Na ofingerima treba da držite plisiranu odeću, pantalone, haljine (osim onih od teških materijala), sakoe, bluze i sve ostalo što je sklono gužvanju i od laganog materijala.

S druge strane, iako mnogi vole da kače farmerke i džempere na ofingere, to je greška – ovu odeću bi trebalo držati savijenu, na polici, jer će se u suprotnom istezati od težine.

Majice, sva pletena odeća, dukserice i garderoba od rastegljivih materijala, trebalo bi da budu uredno složeni na polici.

Autor:

#Farmerke