AKTUELNO

Svaka tačka na telu zaslužuje posebnu pažnju!

Postoji bezbroj rešenja za negu kože, ali i za bore gde god se one pojave. Brinemo o borama od očiju i usana, do vrata i ruku, ali čak i najmarljiviji među nama mogu propustiti jedno od najvećih područja: grudi i dekoltea.

Dekolte razvija "podmukle" znakove starenja jer se sporo pojavljuju i nisu vidljivi dok ne priđemo bliže ogledalu. Gubitak kolagena i ponavljajući nabori kože dva su najveća uzroka. Vremenom, kolagen se razgrađuje sunčevom svetlošću i oštećenjima slobodnih radikala, što uzrokuje još tanju kožu.

Naravno, bore nisu loša stvar. Međutim, ako smatrate da ste spremni za savršenu prevenciju, izdvojili smo sve što je potrebno da unesete u svoju svakodnevnu rutinu kako biste izbegli ili sanirali bore na grudima.

1. Krema za sunčanje

Nije nimalo čudno što je ovo jedan od najboljih preventivnih "alata" kada je u pitanju zaštita dekoltea. Zaštita od sunca na dojkama je od suštinskog značaja za sve, ne samo za sprečavanje bora već i za sprečavanje braon fleka i, pre svega, raka kože. Područje grudi je godinama jako izloženo suncu i često se na to zaboravlja.

2. Vitamin C

Sve divne prednosti vitamina C već su dobro poznate. Štiti od slobodnih radikala, zaglađuje fine bore, čini kožu svetlijom i naravno pomaže vašem vratu i grudima jer prednosti vitamina C ne ostaju samo na vašem licu. Može biti korisno za vas koji posebno želite da posvetlite kožu, a takođe može pomoći u uravnoteženju tona kože, poboljšavajući izgled tamnih mrlja.

3. Piling

Ovaj osećaj svežine koji osećate odmah nakon upotrebe odličnog pilinga na telu ili na licu treba preneti na dekolte. Tretirajte svoje grudi sa istim pijetetom i budite sigurni da će vam ovaj deo tela biti zahvalan. Uklanjanjem mrtvih ćelija kože poboljšaće se tonus i tekstura i podstaći će se stvaranje novih ćelija koje će izravnati fine linije i bore.

4. Dermatolog

Ako imate dublje bore, možete posetiti dermatologa kome verujete i koji nudi snažnije tretmane od opcija bez recepta. Postoje desetine postupaka koji aktiviraju proizvodnju kolagena i elastina uz minimiziranje površinskih oštećenja od sunca.

5. Adekvatna podrška

Postoje postpuci koje možete izbeći, ali ovo je poprilično teško. Neka od njih su izbegavanje svega što utiče na kožu grudi – na primer čvrsto prekštanje ruku ili čak spavanje na boku. Ako i dalje ne možete da promenite svoje navike, sve što treba da uradite je da kažete „da“ posebnim dostupnim jastučićima za grudi protiv bora.

6. Ciljanje

Po pravilu, sve što je dobro za vaše lice, dobro je i za dekolte. Sastojci kao što su hijaluronska kiselina, peptidi, antioksidanti i kolagen vremenom pretvaraju labave ćelije u sjajnu kožu bez bora. Zbog toga je preporučljivo potražiti peptide i antioksidante, poput vitamina C i E i sastojke koji podstiču bolju hidrataciju vaše kože, poput hijaluronske kiseline i heparin sulfata. Neke kreme su namenjene za primenu na vratu i grudima, ali većina proizvoda koje već imate u svom ormaru i koje stavljate na lice možete koristiti i za predeo dekoltea.

#grudi