AKTUELNO

Nemojte da dozvolite da vam se izrastak vidi.

Izrastak na farbanoj kosi ne izgleda nimalo lepo, te je potrebno ili češće da se farbate ili da pokušate na neki način da ga prikrijete.

On se javlja otprilike dve nedelje nakon farbanja kose.

Ipak bi bilo previše štetno za kosu, a i kućni budžet, opet se farbati. Šta možete da uradite da se izrastak ne vidi?

Postoje dva trika, u zavisnosti od toga da li je kosa svetlija ili tamnija, koji pomažu da izrastak ne dođe toliko do izražaja, odnosno – zakamufliraju ga.

Svetliji izrastak

Ako vam je kosa ofarbana u nijansu tamniju od prirodne, tad pomaže senka za oči što sličnija prirodnoj boji kose. Nanesite je širom četkicom na izrastak i privremeno se neće toliko videti.

Tamniji izrastak

Ukoliko ste ofarbali kosu u nijansu svjetliju od prirodne, tad posegnite za šamponom za suvo pranje ili dečjim puderom. Jedno ili drugo posipajte po izrastku i protrljajte prstima ili nanesite širom četkicom, na primer, onom za rumenilo. Na kraju napravite frizuru kako ste planirali.

Još nekoliko saveta

Preliv za kosu je dobar izbor sa sakrivanje izrastka između farbanja, a osim toga će osvežiti i postojeću boju. Inače, ako želite da boja na kosi traje duže, izbegavajte pranje kose u vrućoj vodi, jer što je hladnija, bolja je dugovečnost boje. Nekoliko dana pre farbanja, kosu ne perite jer prirodna ulja unutar vlasi pomaže da se boja bolje primi. Takođe, suzdržite se od pranja kose nekoliko dana nakon farbanja

Autor: