AKTUELNO

Povedite računa o ovome!

Zima je godišnje doba kada smo prinuđeni da veći deo dana provedemo u zatvorenom prostoru uz centralno grejanje bez dovoljno kiseonika, što isušuje i devitalizuje našu kožu. Koža zimi često izgleda umorno, sivo i dehidrirano. Kada koža lica počne da gubi elastičnost, oslabi joj tonus, počne da izgleda suvo i umorno i pre pojave prvih bora, znak je da je došlo vreme za redovnu profesionalnu negu kože.

Foto: Pixabay.com

Ovo je vreme kada se rade jače piling procedure. Kozmetičar će vam predložiti vrstu pilinga koji je najpotrebniji vašoj koži. Mogu se raditi: fitopiling koji sadrži morske i rečne alge, ovaj piling snažno detoksuje podkožno tkivo ubrzavajući njegov metabolizam, smanjuje lučenje sebuma i rešava problem nečiste i aknozne kože. Takođe se mogu raditi piling voćnim kiselinama i hemijski piling. Sve ove piling metode izazivaju jako ljuštenje kože, ublažavaju fleke i sve nepravilnosti na koži , a imaju i vrlo jako regenerativno delovanje. Posle urađene serije, bilo koje od ovih vrsta pilinga, koža će zadržati svež i blistav izgled, bez obzira na zimske uslove.

Foto: Pixabay.com

Pored piling tretmana, zima je godišnje doba pogodno za različite mezoterapijske procedure. Tretman dermapenom je odličan tretman za novi kolagen, duboku hidrataciju i ishranu kože. Ovim tretmanom se takođe mogu ublažiti ožiljci od akni, ukloniti fleke i smanjiti proširene pore. Ukoliko vam odgovara sasvim neinvazivna i komforna metoda, kozmetičar će vam predložiti dijamantsku mikrodermoabraziju za skidanje odumrlih ćelija i aparativnu mezoterapiju gde se aparativno ubacuju mezokokteli u dublje slojeve kože. Kokteli se uvek biraju prema potrebi kože. Hijaluron odgovara svim tipovima i stanjima kože jer hidrira. Vitaminski kokteli su takođe neophodni u zimskom periodu.

Foto: Pixabay.com

Kako kaže Gordana Krivokuća iz ''Kozmetičkog studija Jefimija'', vrlo je bitno uraditi higijenski tretman lica, a zima je period i kada se često radi radiotalasni lifting.

- Zima je period kada se često radi i radiotalasni lifting. Radio talasi stimulišu produkciju novog kolagena kao i rekonstrukciju starog. Ujedno se radiotalasima mogu ubacivati i mezokokteli. Pored svih ovih tretmana najneophodniji je osnovni higijenski tretman lica, jer samo čista koža, oslobođena začepljenih pora, komedona, akni i nečistoća koje blokiraju metabolizam kože, može izgledati lepo, negovano i blistavo - savetuje Gordana Krivokuća iz salona ''Jefimija'' i dodaje:

Foto: Promo

- Posetite nas i mi ćemo prema tipu i stanju vaše kože odrediti vrstu tretmana za vas. U kozmetičkom salonu u ovom periodu možete raditi tretmane koji će vašem licu vratiti svežinu i sjaj.

* Svoj termin možete zakazati OVDE!

Autor: Pink.rs

#Lepota

'