AKTUELNO

Saznajte kako da vaši bolovi u zglobu postanu prošlost.

Bol u zglobovima se većinom javlja usled bolesti koja se naziva osteoartritis. Radi se o degenerativnom oboljenju zglobova (zglobnih hrskavica), i to uglavnom onih zglobova koja trpe najveća opterećenja, kao što su kolena, kukovi, stopala, leđa ali i šake. Razni faktori (pol, starost, telesna težina, povreda, druge bolesti) mogu dovesti do postepenog uništavanja zglobne hrskavice.

Na samom početku osteoartritisa, (u nekom od zglobova) javlja se preosetljivost, zatim bol. Bol u zglobu se prvo javlja samo tokom i nakon napora a kasnije i u stanju mirovanja. Takođe dolazi do ukočenosti (nakon odmora, dok se zglob ne razmrda) i ponekad otoka.

Foto: Pixabay.com

Zbog uticaja na kvalitet života, bol u zglobu je najčešći simptom zbog kog se pacijenti obraćaju za stručnu pomoć, najpre farmaceutu u apoteci, zatim lekaru opšte prakse, pa fizijatru/reumatologu, i na kraju ortopedu, ukoliko je operativno lečenje neophodno.

Pacijent se uglavnom na svoju ruku, a po preporuci farmaceuta, prvo odlučuje za razne kreme ili masti kojima maže zahvaćeni zglob. Kada ovi preparati nisu dovoljni da ublaže bol, pacijent počinje da koristi oralne analgetike, odnosno tablete paracetamola, ibuprofena, diklofenaka i slično. Za sve ove lekove je važno da se zbog ozbiljnih neželjenih dejstava (čir na želucu praćen krvarenjem, visok krvni pritisak, poremećaj funkcije jetre), mogu koristiti samo kraći vremenski period (7 do 10 dana u kontinuitetu).

Zbog takvog pristupa pacijenta i izgubljenog vremena, činjenica je da se već uništeni deo zglobne hrskavice ne može oporaviti. Na sreću, određenim proizvodima se može značajno usporiti dalje razaranje hrskavice, a samim tim i bezbedno smanjiti i ukloniti bol koji se javlja u zahvaćenom zglobu. Ti proizvodi suštinski štite zglobnu hrskavicu i zovu se hondroprotektori.

S obzirom na anatomsku strukturu zgloba važno je odabrati proizvod koji sadrži dokazano efikasne aktivne supstance. A zbog specifične ishrane zgloba, još važnije da te dokazano aktivne supstance koje se nalaze u kapsuli zaista stignu do zgloba u neophodnoj koncentraciji. Upravo to može da obezbedi visokokvalitetni proizvod Exedol.

Foto: Pixabay.com

Exedol u sebi sadrži hondroitin sulfat, koji je neophodan za sprečavanje daljeg pogoršanja osteoartritisa i smanjenje bola u zglobu bez neželjenih dejstava, u dugom vremenskom periodu (6 meseci u kontinuitetu).

U kapsuli Exedola hondroitin sulfat nije životinjskog porekla, kao svi do sada poznati, i čist (bez drugih primesa) stiže do zglobne hrskavice u znatno većoj koncentraciji od drugih hondroitina životinjskog porekla.

Ima najveću iskoristljivost, čak 43% veću u odnosu na sve ostale preparate u apotekama. Pored hondroitin sulfata, Exedol sadrži i glukozamin sulfat, s- adenozil metionin, mangan, vitamine D3 i C. Zato je Exedol kompletan i neophodan proizvod za bezbedno i dugotrajno ublažavanje bola u zglobu kod osteoartritisa.

Neka vaš bol bude prošlost uz EXEDOL!

Autor: Pink.rs

#Zdravlje

#zglobovi

'