AKTUELNO

Da li želite da začinite seksualni život? Okrenite se prirodi.

Dragi muškarci, pre nego što počnete da očajavate zbog smanjenog libida, znajte da postoje razne namirnice i recepti iz prirode koje možete svakodnevno primeniti, a koji vam mogu pomoći u podizanju libida i poboljšanju vašeg seksualnog života. Pogledajte koje su to:

1. Konzumirajte više određenog voća

Smokve, banane i avokado se smatraju voćem koje podstiče libido, poznatije i kao afrodizijak. Smokva je efikasna u povećanju libida kod muškaraca i žena, zbog visokog sadržaja amino kiselina ( fenilananina, treonina i triptofana). Amino kiseline igraju vitalnu ulogu u mnogim procesima u organizmu, kao i u uspostavljanju normalne seksualne funkcije, i pojačavaju seksualnu izdržljivost.

Foto: Pixabay.com

Avokado je takođe odličan za vaš seksualni pogon jer sadrži visok nivo folne kiseline, koja pomaže u metabolizmu proteina, dajući vam energetski potencijal. Avokado sadrži vitamin B6, koji vam pomaže u borbi protiv stresa, daje energiju i pomaže u proizvodnji testosterona.

Banana je odličan način za početak vašeg dana i može vam pomoći da povećate svoj libido. Sadrži visok nivo kalijuma koji pomaže u regulisanju energije, kao i vitamin B.

Navedeno voće takođe pruža važne vitamine i minerale koji pojačavaju protok krvi do genitalija, i tako pospešuje vaš seksualni život.

2. Jedite čokoladu

Tokom istorije čovečanstva, čokolada predstavlja simbol poželjnosti. Ne samo zbog svog ukusa, već zbog svoje moći da poboljša seksualno zadovoljstvo. Prema jednoj studiji , čokolada podstiče oslobađanje feniletilamina i serotonina u vaše telo. Ovo može proizvesti neke afrodizijske, kao i efekte dizanja raspoloženja.

Foto: Pixabay.com

3. Koristite svakodnevno ovo bilje

Sledeći put kada budete spremali večeru, dodajte malo bosiljka i belog luka u svoje jelo. Miris bosiljka stimuliše čula. Beli luk sadrži visok nivo alicina i povećava protok krvi, što je jako važno za prokrvljenost genitalne zone.

Foto: Pixabay.com

4. Uzmite prirodni preparat koji potiče iz vrele Afrike

Prunus africana ili Afrička šljiva, je drvo veoma lekovite kore. Potiče iz Afrike i sa Madagaskara, gde se vekovima koristila kao afrodizijak među plemenima u Južnoj Africi. Afrička šljiva na potpuno prirodan način pomaže u jačanju seksualna želje, potencije, erekcije, kao i zdravlja prostate kod muškaraca, i, što je jako bitno, bez ikakvih neželjenih efekata.

https://works.bepress.com/emmanueloheneafoakwa/90/

5. Povećajte svoje samopouzdanje

Način na koji osećate i mislite o svom telu utiče na način na koji mislite o seksu. Nezdrava ishrana i nedostatak vežbe mogu uzrokovati loše samopouzdanje. Ove stvari vas, između ostalog, mogu obeshrabriti da imate seks i uživate u njemu. Možete povećati vaše samopouzdanje i seksualni nagon pomeranjem fokusa- sa svojih grešaka na svoje atribute. Takođe možete da se usredsredite na vaše zadovoljstvo tokom seksa.

Foto: Pixabay.com

6. Držite se jedne čaše vina dnevno

Dve čaše vina dnevno možda su previše, ali jedna čaša vina dnevno vam može ugoditi i povećati interesovanje da postanete intimni sa svojom partnerkom. Ipak, previše alkohola može uništiti vašu sposobnost da imate seks i izvršiti negativan uticaj na erektilnu funkciju. Previše alkohola može takođe inhibirati vašu sposobnost za orgazam.

Foto: Pixabay.com

7. Nađite vreme za sebe da se odmorite i oslobodite stresa

Bez obzira koliko ste zdravi, stres jako utiče na vaš seksualni život. Muškarci ponekad koriste seks kako bi ublažili stres. Nekada i razlike u pristupu seksu mogu izazvati konflikt između partnera. Da biste imali zdrav seksualni život neophodno da je pobrinete za uklanjanje stresa iz vašeg tela i života. To može biti putem učestvovanja u raznim sportskim aktivnostima, treninzima, trčanju, plivanju ili možda upražnjavanju joge…izaberite sami!

8. Potrebno vam je dovoljno zdravog sna za dobar seksualni život

Muškarci sa užurbanim i napetim stilom života nemaju uvek vremena da dobiju pravu količinu sna. Biti stalno zauzet, takođe otežava da nađete vreme za seks. Savremeni stil života koji zahteva svakodnevno balansiranje između privatnih i poslovnih obaveza, iscrpljuje, i može dovesti do smanjenja seksualne želje. Povećajte vašu seksualnu energiju tako što ćete uzimati hranljive napitke od ceđenog voća kada god možete, i trudite se da jedete zdravu hranu sa visokim sadržajem proteina i malo ugljenih hidrata.

Foto: Pixabay.com

9. Negujte svoju vezu

Nakon što ste imali svađu sa svojom partnerkom, velike su šanse da niste raspoloženi za seks. Za žene, osećaj emocionalne bliskosti je važan za seksualnu intimnost. To znači da nerešeni sukobi mogu uticati na vaš seksualni odnos. Komunikacija je bitna za izgradnju poverenja. Skladni partnerski odnosi doprineće boljem seksualnom životu.

10. Posavetujte se sa vašim lekarom

Čak i ako koristite prirodni pristup povećanju seksualne želje, možda bi bilo dobro da razgovarate sa svojim lekarom. On vam može pomoći da identifikujete osnovne probleme, kao i predložiti neke strategije za poboljšanje seksualnog zdravlja.

Ovo može uključivati bolju komunikaciju sa svojim partnerom, donošenje zdravih izbora u načinu života i eventualno lečenje vašeg zdravstvenog stanja. Poznavanje korena problema koji utiče na vaš seksualni život olakšaće vam da pronađete rešenje.

Više o savetima za bolji seksualni život i potenciju pročitajte OVDE.

#Zdravlje

'