AKTUELNO

Seksualni terapeuti preporučuju da u svoju spavaću sobu unesete malo duha Evrope i zabavite se na način na koji to rade parovi širom Starog kontinenta.

Ovo međunarodno i vrlo seksi “putovanje” možete dodatno začiniti stranim naglaskom ili igranjem uloga u kojoj je neko od vas stranac kom je potrebna pomoć da snađe i tek ste se sreli…

Ustvari, ne sumnjamo da ćete već pronaći način koji vam najviše odgovara da maksimalno uživate u ovim pozama.

SLON

Jedna od omiljenih poza u Italiji i Francuskoj naziva se i “lenji pas”. Ona podrazumeva da žena leži na stomaku, karlice izdignute tako da je jastuk ispod donjeg dela stomaka da bi se kukovi našli u vazduhu. Muškarac je iza nje i rukama se pridržava kako bi njegov torzo ostao u vazduhu, dok je nogama naslonjen na partnerku. Reč je o svojevrsnom vidu “dogi stajla”, koji pruža nešto više romantike jer su tela bliže, te partneri mogu i da razmenjuju poljupce, a jastuk ispod stomaka omogućava bolju stimulaciju G-tačke.

LOTOS

U Španiji je ova poza veoma zastupljena, piše Men’s Health. Ona podrazumeva sledeće: žena seda u krilo muškarca tako da noge obmota oko njegovog struka, pa njihova tela čine oblik cveta. Ova poza ie u Španiji svojevrsni simbol seksualne slobode jer su u toj zemlji sedamdesetih godina prošlog veka bili zabranjeni filmovi koji su sadržali eksplicitne scene seksa. - Španci su masovno odlazili u Francusku da gledaju ‘Poslednji tango u Parizu’, a taj film prikazuje upravo ovu pozu. U njoj su ljubavnici priljubljeni jedno uz drugo i gledaju se u oči - objasnila je profesorka seksologije Belen Molinevo sa Univerziteta u Madridu.

MISIONARSKI – SA STAVOM!

Ovaj seksualna poza je vrlo popularna u Holandiji. Izgleda ovako: žena leži na leđima, a ruke i nose su joj potpuno raširene. Kako seksolozi objašnjavaju, ovaj položaj simbolizuje otvorenost žene ljubavniku i njenu ranjivost, što u seks unosi dozu senzualne erotike.

#Poza

#Seks

'