AKTUELNO

Saznajte kako da najbolje obradujete vašu voljenu životinjicu za novogodišnje praznike.

Često u ovo doba godine, postajemo previše zaokupljeni komercijalnom stranom praznika: pronalaženje savršenog poklona, kupovina najnovijih aparata, garderobe, igračaka, u velikim količinama. Sve je to lepo, ali iskreno, u tome nije poenta novogodišnjeg i božićnog darivanja. Bez obzira na to koje ste religije i koje praznike slavite ili ne, mislim da se svi možemo složiti oko bar jedne stvari- praznici su vreme kada se okuplja porodica, kada postajemo svesni koliko smo sretni što imamo one koje volimo u našim životima.

Foto: Pixabay.com

Ovo ne važi samo za naše ljudske članove porodice, već i za ,naše drage kućne ljubimce. Verovatno i sami znate koliko se i oni sami raduju ovom periodu, i koliko se trude da vam stave do znanja koliko je njihova ljubav prema vama. A šta mi njima da poklonimo specijalno za praznike, i jesmo li se ikada zapitali šta tada njima najviše treba?

Šta vaš ljubimac zaista želi za novogodišnje praznike?

Naravno, u nedostatku inspiracije mogu vam prvo uvek pasti na pamet nove igračke, najbolja oprema, najzdraviji tretmani…ali to nije rešenje. A znate li zašto? Zato što postoji nešto vrednije od stvari koje biste poklonili vašem ljubimcu. I ne možete pogrešiti s ovim darom. Jeste li spremni za da saznate koji je to poklon? Pa to ste upravo-Vi!

Vaše vreme, vaša pažnja, vaša ljubav.

Za vašeg ljubimca ne postoji ništa dragocenije na celom svetu, nego što je ljudsko biće, tj. Vi, kao njegov vlasnik i najbolji prijatelj. Ne čini li vas ponosnim dok samo vi čitate ovo? Znate da je to istina. Strpljivo čekaju ceo dan dok ste na poslu. Oni “polude” od sreće kada se vratite u kuću, jer ste za njih predugo bili odsutni i mislili su da vas više nikada neće videti. Oni žive za vas i uživaju u svakom trenutku kada ste zajedno.

Foto: Pixabay.com

Vodite ih u šetnju.

Ako je vaš ljubimac pas, oni vole vežbu kao i da provode vreme sa vama. Zato uzmite njihov povodac i gledajte ih kako radosno poskakuju! Bilo da je to u parku, vašem kraju ili u njihovom omiljenom kutku dvorišta vaše kuće uopšte nije bitno, dokle god uživate zajedno.

Napravite samo vašu avanturu.

Psi vole da istražuju nova mesta! Zgrabite njegov povodac, skočite u auto i idite u potragu za samo vašom avanturom! Udahnite svež vazduh, oslušnite cvrkut ptica, osetite mirise predela gde se nalazite. Pogledajte svet kroz njihove oči malo. Pratite njihovo vođstvo, usporite, i odvojite trenutak da sve to prihvatite. Ili optrčite taj ludi krug zajedno sa njim! Trčite poput njega, osetite vetar koji vam mrsi kosu, i zapamtite taj fenomenalan osećaj- kako je to osećati se zaista živim! I onda kada padnete na zemlju iscrpljeni, ali stvarno srećni, jer vas vaš pas liže i prekriva poljupcima, jer ste za njega najuzbudljiviji čovek ikada, uživaćete potpuno u vašoj zajedničkoj sreći!

Foto: Pixabay.com

Neko vreme za vašu bliskost jedan na jedan.

Uz sve ono što se dešava oko praznika, ne zaboravite da odvojite malo vremena za vas i vašeg ljubimca. Stvari mogu biti pomalo stresne i za vas i njega dok vam dolaze gosti, ili dok užurbano kupujete. I naši ljubimci to osećaju. Ne zaboravite da usporite i provedete neko kvalitetno vreme sa svojim voljenim krznenim prijateljem. To može biti jednostavno samo šetnja u popodnevnim satima, ili igra lopticom ili, ako ste baš za avanturu, vaše zajedničko novogodišnje putovanje!

Poklončić za njega…ali koji i na koji način?

Vaša lista zadataka za praznike je sigurno dugačka. Još uvek morate da kupite poklone za sve članove prodice ili pravite kolače i, i, i …pogodite šta? Svet može da sačeka još 5 minuta. Pritisnite dugme za odlaganje mnogobrojnih zahteva i pokažite svom ljubimcu da ga volite sa nekoliko dodatnih minuta u opštem haosu, gde ćete se posvetiti samo njemu, i pustiti ga da on prvi otvori svoj novogodišnji poklon. Posmatrajte ga kako se samo raduje i željno čeka šta će se pojaviti, samo za njega, ispod lepog šuškavog omota… Kada vidite odsjaj sreće u njegovim očima i kako se posle toga privije uz vas da vas zagrli, neće biti lepšeg osećaja za vas i njega!

Foto: Pixabay.com

Pošto vam je zdravlje vašeg ljubimca na prvog mestu, preporučujemo da mu poklonite nešto što će ga zaštititi očekivanog prazničnog stresa i eventualnih problema sa hranom i probavom u ovom delikatnom periodu, a to je Vetbion probiotik za kućne ljubimce.

Zašto je ovaj probiotik važan za vašeg kućnog ljubimca? Vetbion u sebi sadrži i magnezijum koji stabilizuje nervni sistem pasa i mačaka, pa se preporučuje uzimanje minimalno tri dana pre početka stresne situacije, a najbolje sedam dana pre stresa. Vetbion se posebno preporučuje kao priprema za doček Nove godine zbog petardi i vatrometa, kao i mogućih gužvi, putovanja i buke kojoj vaši ljubimci mogu biti izloženi.

Igra

Siguran sam da će vaš ljubimac voleti nove igračke i loptice koje im kupite, ali čak i više od toga, njihova mala lica će zasvetliti kada se vratimo nazad kući i poigramo se sa njima. Bilo da se radi o igri s novom lopticom, igranjem u snegu u novom kaputu ili igri u dnevnoj sobi, omiljenom kutku vašeg ljubimca, potpunu radost zbog poklona će doživeti samo ako se vi budete igrali zajedno sa njim!

Foto: Pixabay.com

Uključite ih u proslavu!

Ima mnogo aktivnosti u koje naši ljubimci jednostavno ne mogu biti uključeni. Bilo da se radi o novogodišnjoj predstavi vašeg deteta, kupovini u tržnom centru ili prazničnoj zabavi sa kolegama sa posla . Dakle, zašto ne biste pokušali da uključite vašeg ljubimca u što veći deo zabave dok ste kući ili na odmoru? Povedite ga sa decom i idite svi zajedno na sankanje. Dovedite ga u posetu u kuću vaših rođaka koji takođe imaju kućne ljubimce, tako će steći nove prijatelje. Šta god da radite u ovo doba godine, pokušajte da ih uključite u zabavu kada god možete! Oni će vas obožavati zbog toga!

Kako da zaštite i obradujete vaše voljene ljubimce u narednom periodu pročitajte više OVDE.

#ljubimci

'