AKTUELNO

Nova godina je vreme za promene, pa i za novu boju kose.

Jedna od novogodišnjih rezolucija bi trebala da vam bude da imate savršenu frizuru. Da biste to postigli morate da izaberete farbu za kosu koja baš vama pristaje.

Kada vidite ženu sa perfektnom frizurom sigurno poželite da i vi tako dobro izgledate. Ono što bi trebalo da znate je da morate početi od odabira boje za kosu koja pristaje vašem fizičkom izgledu, ali i mentalnom sklopu.

Stručnjaci su podelili nekoliko saveta koji će vas dovesti do savršeno ofarbane kose koju ćete voleti.

Proverite odsjaj svoje kose

Foto: Pixabay.com

- Najbolji način da proverite odsjaj svoje kose je da se smestite u sobu u kojoj je kombinacija prirodnog i veštačkog svetla. Tada ćete moći da ustanovite koji je osnovni ton vaše dlake - kaže Čak Bas poznati frizer, koji je urednik i jednog magazina.

Ukoliko niste sigurni da li je kombinacija svetlosti dobra, onda imamo predlog za vas - uzmite halogenu lampu i stanite pored prozora, ako vam kosa svetli na crveno, onda je to vaš dominantni ton.

Bitna je prava ravnoteža

- Da biste izabrali savršenu boju kose za vas, trebalo bi da povedete računa o tonu boje koju želite da ponesete i svom tenu, odnosno tome da li vam je koža tople ili hladne nijanse - savetuje Bas.

Najbolje bi bilo da odaberete suprotnu boju kose od boje vašeg tena. Na primer, ako vam je koža ružičasta, neka vam kosa ima pepeljasti ton.

- Ako su vam tonovi kože i kose van ravnoteže, to bukvalno može da iskrivi vaš izgled - kaže Mirza Batanović, frizer stilista za Euforu.

Foto: Pixabay.com

Obratite pažnju na boju očiju

- Frizere obučeveju da odabiraju boju kose za vas na osnovu boje kože i boje očiiju - dodaje Batanović i kaže da osobe sa plavim očima mogu da ponesu bilo koju toplu boju kose, pa čak i jarko crvenu.

- Zelene oči su predivne uz bilo koji taman ton - jasan je Batanović.

Uporedite boju kose sa onom kad je mokra

Ako želite da znate da li bi vam stajala tamnija kosa, onda je pravo vreme da upredite svoj ten i boju očiju sa kosom kada je mokra.

- Mokra kosa je dve do tri nijanse tamnija od one kada je osušite. Tada se pogledajte u ogledalo, ako vam se čini da vam koža blista, onda je vreme za potamnjivanje - dodaje Bas.

#Kosa

#Lepota

#Žena

'