AKTUELNO

Lako je ovih dana biti preplavljen i slomljen stresom, jer situacija koje ga izazivaju ima na svakom koraku, a naše telo negativno deluje na njega.

Razumevanjem znakova upozorenja koje nam šalje naše telo možda možemo malo da poboljšamo situaciju i sprečimo da nas pogodi neki ozbiljniji zdravstveni problem. Ovo su samo neki od simptome kojima naše telo skreće pažnju na to da smo previše pod stresom.

Promena težine

Gubitak ili dobijanje na težini dešava se kada smo pod stresom. Stres utiče na metabolizam i distribuciju energije. Uteha u hrani može da rezultira viškom kilograma, a gubitak apetita mršavljenjem.

Rad organa za varenje

Grupa stručnjaka ističe da su zatvor, dijareja i iritirana creva su samo neki od simptoma koje može da izazove stres.

Insomnija

Okretanje i prevrtanje uveče može da bude posledica toga što imate mnogo toga na pameti. Loše spavanje izaziva samo još više stresa i to je proces koji se vrti u krug.

Problemi sa kožom

Kada ste pod velikim stresom po koži vam se pojavljuju akne, a moguća je i pojava psorijaze i herpesa zostera.

Često imate prehladu

Ovo ima veze sa vašim imunim sistemom, jer ako ste često bolesni onda to možda nema veze sa spoljašnjim faktorima već sa vašim nivoom stresa kome ste izloženi.

Konstantne glavobolje i migrena

Svakodnevne glavobolje mogu da budu prouzrokovane stresom. To što ne jedete dovoljno, ne spavate i previše ste pretrpani obavezama, migrena je nužna posledica toga.

Problemi sa srcem

Ovi problemi mogu da se jave kao posledica stresa na poslu, u vezi ili uopšte celokupnog izlaganja stresu. Veoma je važno da nađete način da se izborite sa stresom i tako zaštitite vaše organe i telo.

Gubitak kose

Nema ništa alarmantnije od toga kada vidite vašu četku punu dlaka. Stres je veoma povezan sa gubitkom kose i ćelavosti pa ako želite da zadržite vašu frizuru, smanjite stres.

Nedostatak koncentracije

Ljudi koji su izloženi stresu imaju velikih poteškoća sa time da održe koncentraciju i obavljaju zadatke bez problema. Kada imate nekih problema koji vam izazivaju stres teško je da se fokusirate na vaše obaveze.

Nemate želje za seksom

Stres je kriv zbog gubitka želje za seksom, a sve to dovodi do depresije i problema u vezi. Problemi u vezi zatim izazivaju dodatni stres i nažalost sve se to vrti u krug.

#Stres

#Zdravlje

'