AKTUELNO

Kada ste u svojstvu putnika nemate prilike da vidite ceo aerodrom, a posebno ne sve njegove delove. Ipak, na aerodromu u Madridu svi mogu da vide avion za koji se ne zna kome pripada.

Nadležni na Aerodromu Adolfo Suarez-Madrid Barahas pokušavaju da pronađu vlasnike aviona koji je godinama parkiran nedaleko od piste.

Direktorka aerodroma Elena Majoral obavestila je javnost da se na aerodromu nalazi avion u „očiglednom stanju napuštenosti“.

U pitanju je model Mekdonel Daglas MD87. Kako španski zakon nalaže, vlasti moraju objaviti javno obaveštenje da se avion nalazi napušten u trajanju od tri meseca i sačekati godinu dana u nadi da će se vlasnik javiti.

Ako se vlasnik nikada ne pojavi, avion će se legalno smatrati napuštenim i biće prodat od države na javnoj aukciji. Slična situacija dogodila se nedavno i u Kuala Lumpuru 2015. godine.

Tri ogromna boinga 747 namenjena za kargo ostala su napuštena na aerodromu. Vlasti su objavile oglas u kome su tražile vlasnika koji bi došao da ih pomerili, ali pošto se niko nije javio avioni su prodati na aukciji 2017. godine.

#Aerodrom

#Avion

'