AKTUELNO

Iako su na dan venčanja sve oči uprte u mladu, često i mladoženja zna da “zabiberi” svadbeno veselje.

Ponekad se desi da, pored gostiju, svojim postupcima iznenadi i sebe samog. Ovih šest tipova mladoženja se najčešće sreće na srpskim svadbama.

Nemi posmatrač

On čak nije ni želeo svadbeno veselje. Sasvim dovoljno bi mu bilo i sklapanje braka u opštini uz prisustvo dva svedoka. On ne pije, ne puši, ne jede masno, ljuto, ni začinjeno. Čak ni ne igra. Sve vreme svadbe sedeće za mladenačkim stolom, s vremena na vreme baciće pogled na mobilni telefon ili će uputiti usiljeni osmeh mladi i gostima i to je. Neće ni cupkati nogom ispod stola. Smireno će sačekati trenutak da isprati goste i pokušaće da zaboravi glasnu muziku, masno pečenje i zvanice koje mirišu na nikotin, znoj i alkoholna isparenja.

Veseljak

Njega svi znaju sa žurki, rođendana, proslava… Jedva je dočekao svoju svadbu i od ranog jutra cupka i pevuši svoju omiljenu pesmu. Goste dočekuje pevajući iz sveg glasa i kiteći muzičare novčanicama. Ne libi se da povede kolo, uzme mikrofon ili se baci na kolena šireći ruke. Andrenalin ga puca i u stanju da ceo taj dan ne jede i ne pije, rekao bi čovek da ni ne diše. Ali gde god se okrenete vidite ga kako veseli i super provodi. Sutrašnja upala mišića i promukao glas ga nimalo ne brine.

Šmeker

Njegova priprema trajala je duže od mladine. Ima dve odevne kombinacije, uvežbao je pokrete koji mu ističu mišiće i zavodljiv pogled koji će upućivati svim zvanicama lepšeg pola, matičarki, pevačici, konobaricama… Pre podne provodi ispred ogledala, mladi deli komplimente, ali ih ne štedi ni pred drugim ženama. Zadovoljan je tek kada su sve oči uprte u njega, što može da razljuti njegovu izabranicu kojoj otima”pet minuta slave”.

Kralj drame

Toliko je uzbuđen što će izgovoriti sudbonosno da da se teško snosi sa vrlogom emocija koje ga od jutra spopadaju. Bezrazložno započinje kavgu sa svima, a s vremena na vreme mu zacakli i suza u oku. Da ne nosi odelo, reklo bi se da se on udaje. Požurivaće mladu kako ne bi zakasnili kod matičara, vikaće kad shvati da je rezervnu košulju zaboravio u stanu, a izgrdiće i svoje ortake što ga sve vreme bockaju da se ponaša kao žena. Sve u svemu ako ne doživi nervni slom do prvog plesa, možda mu i dozvole da sam doveze auto kad se veselje završi.

Drveni

On se loše snalazi u velikim grupama, ne prija mu da bude u centru pažnje, a ponajmanje ga fascinira ideja celodnevnog smeškanja, pozdravljanja i nazdravljanja sa zvanicama. Blago autističan, pobrinuće se da njegova pojava bude što neprimetnija. Ali, ne lezi vraže, njegova uloga na sopstvenoj svadbi iziskuju mnogo toga. Neprijatnost koju oseća primećuje se na njegovom licu, po ukočenom rukovanju, a dve leve noge nikako ga neće služiti dok igra. Sve u svemu, stalak za mikrofon se bolje provodi od njega.

Gospodin Savršeni

Nabavio je najbolje odelo sa detaljima koji se savršeno uklapaju sa mladinom venčanicom, bez da je od svoje buduće zakonite žene tražio ikakvu sugestiju. Njegove zvanice neće praviti nikakve ispade na venčanju, jer je majstorski izbegao da pozove pijandure i nasilju sklone goste. Na vreme je stigao po mladu. Po sopstvenoj želji išao je na časove plesa i naučio da igra četiri kola. Popio je samo jedno alkoholno piće dok je nazdravljao s gostima i to je sve. Stigao je da svima posveti dovoljno pažnje, da se proveseli i zabavi i bez ijedne greške izgovori najromantičniji bračni zavet koji je sam smislio. Ako ste ikada videli ovakvog mladoženju, javite nam jer je za sada, on samo plod mašte I “pusta” želja svih nevesti.

#Venčanje

'