AKTUELNO

Treba vam doslovno samo ova 3 sastojka koji će transformisati vaše usne.

Da li želite da uradite dobar piling za usne? Skidanje vaše već ispucale i oštećene kože će samo pogoršati stanje vaših usana, jer ono što im je zaista potrebno jeste dobar balzam za usne i hidratacija. Evo kako da im to i omogućite.

Ako želite da uradite piling usana pre nanošenja na primer mat ruža ili pre vrelog sastanka, uradite to. Mi vam ovde nudimo najjeftinije i najlakše rešenje.

Pošto ne bi trebalo često da koristite piling, probajte onaj koji možete da napravite kod kuće i koji sadrži samo nekoliko sastojaka iz vaše ostave: med (poznat po svojim antibakterijskim i umirujućim svojstvima kože), braon šećer (za blagi, prirodni piling), kokosovo ulje (za vlagu i hidrataciju) i mast za usne.

Potrebno je samo nekoliko minuta da se sve to izgnječi i nežno namaže na vaše usne tako da ga možete probati odmah.

Sastojci:

- 1/4 kašike smeđeg šećera

- 1/4 kašike meda

- 1/4 kašike kokosovog ulja

- mast za usne

Foto: Pixabay.com

Priprema:

Hidratirajte i omekšajte usne hidratantnim balzamom za usne. Kombinujte sva četiri sastojka zajedno sve dok se ne izmešaju. Zatim, namažite debeli sloj preko gornje i donje usne. Uprkos imenu, ovo nije pravi recept za piling. Cilj je da pomogne vašim usnama, a ne da ih povredi, a jako trljanje može da stvori mikro-povrede. Ostavite mešavinu na usnama nekoliko minuta, a zatim nežno obrišite vlažnom krpom. Opet, nema potrebe za trljanjem. Odmah nakon toga, stavite hidratantnu kremu ili masku za usne da biste dodali vlagu vašoj koži.

Veoma važna napomena: Pošto kozmetika pravljena kod kuće nema konzervanse koji im omogućavaju da traju mesecima bez bakterija, pa zato pazite da ostatke bacite u roku od 48 sati.

#Lepota

#Usne

'