AKTUELNO

Kada je veoma hladno , kažemo da nam se uvukla zima u kosti, a znamo li šta nam se uvuče u pore, odnosno kako naša koža lica reaguje na hladnoću i vlagu?

Česta smena toplog i hladnog vazduha, prilikom izlaska iz prostorija u kojima boravimo napolje, u kombinaciji sa manjkom sunca i svežeg vazduha, oštećuje naš najveći organ, koji nas štiti od spoljnih elemenata.

Ali, nemojte brinuti, ukoliko mu posvetite dovoljno nege i pažnje, uz odgovarajuće kozmetičke proizvode, vaše lice može ostati zdravo i jedro i tokom zime.

Umesto penastog, zimi koristite kremasto ili uljano sredstvo za čišćenje lica, a piling izbegavajte.

Foto: undefined

Ukoliko vam je baš neophodan, odaberite nežniju varijantu, uradite ga pred odlazak na spavanje, a nakon njega na lice nanesite dovoljnu količinu hidratantne kreme, koju će koža natenane upijati do novog hladnog jutra.

Kada su temperature ispod nule, izbegavajte hidratantna sredstva s vodenom osnovom.

Ona nisu dovoljno bogata da bi koži pružila potrebnu hidrataciju, a mogu i da se smrznu na hladnoći ili izvetre u zagrejanim prostorima. S druge strane, hidratantna sredstva na uljanoj bazi na koži stvaraju zaštitni film koji vlagu zadržava unutra, a hladnoću napolju.

#Koža

#Lepota

#Zima

#krema

'