AKTUELNO

Iako je poznato kao sredstvo za negu kose, arganovo ulje ima veće prednosti za negu lica.

Vekovima unazad berberske žene iz Maroka su koristile ulje arganovog drveta da bi održale kožu zdravom i mladom. Ovo gusto ulje zlatne boje zbog fantastičnih sastojaka nazivaju i eliksirom mladosti.

Hranljivi sastojci

Arganovo ulje sadrži antioksidante, vitamin E i esencijalne masne kiseline. Ova namirnica odlično štiti i hrani kožu.

Hidrantnost

Arganovo ulje će hidrirati i najsuvlju kožu. Pored toga, ono će je i zaštititi od slobodnih radikala i drugih štetnih efekata iz spoljašnje sredine. Naravno, važno je da pronađete 100 odsto čisto arganovo ulje.

Dodatno ne masti kožu

Ovo ulje mogu koristiti osobe sa masnom i kombinovanom kožom, jer arganovo ulje kontroliše produkciju ulja. Ako vašoj koži ne pružate nimalo ulja, možete izazvati kontra efekat, jer onda se može javiti preterana proizvodnja ulja. U suprotnom, ako vaša koža dobija dovoljnu količinu ulja, ona će balansirati prirodnu proizvodnju.

Ne zapušava pore

Mnoge osobe se plaše da apliciraju ulje na lice baš zbog mašćenja i začepljivanja pora, ali to je pogrešno. Kao što smo rekli, arganovo ulje balansira prirodnu proizvodnju ulja, a samim tim pomaže u borbi sa aknama i sitnim nesavršenostima. Osim toga, ovo ulje je posebno nežno i mogu ga koristiti ljudi koji boluju od ekcema, psorijaze, ili crvenila.

Sprečava starenje kože

Pored svih nabrojanih prednosti, arganovo ulje se može koristiti kao anti-age serum. Ovo hranljivo ulje poseduje bogat sadržaj antioksidanata, tako da odlično štiti elastičnost vaše kože.

Može se koristiti danju i noću

Arganovo ulje je dovoljno lagano i nežno, tako da ga možete koristiti za dnevnu hidrataciju kože, ali i kao tretman za večernju negu lica.

'