AKTUELNO

Saznajte koliko proces nagrađivanja sebe za svaki izgubljeni kilogram može biti delotvoran.


,Nekako ste motivisali sebe i krenuli sa procesom mršavljenja. Bez obzira na to da li ste već postigli gubitak od 2, 5 ili 10 kilograma, ili nešto između, nagrade i sitna zadovoljstva koja ćete sebi, s vremena na vreme priuštiti, mogu da vas dodatno motivišu da nastavite da gubite kilograme, ili da održavate željenu težinu. Većina ovakvih nagrada ima dodatno stimulišuće dejstvo, jer služe kao sredstvo za ublažavanje stresa, što može olakšati dalji nastavak vaših napora da dostignete idealnu liniju.

Istraživači sa Univerziteta Florida nedavno su otkrili da hronični stres stimuliše proizvodnju peptidnog hormona zvanog betatrofin, koji inhibira enzim potreban za preradu masti u telu (1). Dakle, što smo manje pod stresom, lakše je izgubiti težinu. Zato nastavite sa opuštanjem i priuštite sebi jednu ili više od ovih sedam nagrada, sa obimom prilagođenim vašem budžetu.

Foto: Pixabay.com

Uživajte u pauzi od posla!

Bez obzira da li imate osobu koja se brine o čišćenju vašeg doma, ili vam u tome pomažu članovi porodice, dajte sebi oduška. Ne morate negovati osećaj savršenosti kroz postizanje svih obaveza i neprestano čišćenje kuće. Prilagodite sređivanje kuće svom vremenu i raspoloženju ili nađite dodatnu pomoć. Ali svakako naučite da uživate i odmorite posle svih aktivnosti, u vašem životnom prostoru, bez ikakvog osećaja krivice ako nije savršeno sređen.

Kupite novu opremu za vežbanje.

Oprema za vežbanje kao što je prostirka za jogu ili lopta za pilates je fina stvar koju želite da imate pri ruci, kada vam se ne ide u teretanu ili je kišni dan. Kada dobijete novu opremu, veća je verovatnoća da ćete početi više da je koristite, i uživaćete u dvostrukom efektu: više ćete vežbati, a istovremeno i uživati u novim stvarima.

Spa leči dušu!

Nagradite novi gubitak težine spa tretmanom kao što je masaža ili plivanje. Masaža će vam pomoći da se opustite, ublažite bolove u mišićima i poboljšate cirkulaciju. Plivanje izuzetno pozitivno utiče na zdravlje: plivanjem se pospešuje fizička aktivnost, jačaju svi mišići, a takođe i opušta, smanjuje anksioznost i nivo stresa. Posle ovakvog spa tretmana ćete se osećati tako dobro, a i kilogrami će nastaviti da spadaju.

(1) https://www.psychologytoday.com/ca/blog/the-athletes-way/201601/why-does-chronic-stress-make-losing-weight-more-difficult

Častite sebe novom odećom!

Možda ste navikli da sačekate dok ne postignete idealnu težinu, pa tek onda krenete u šoping. Ali nova odeća vas može još više stimulisati dok ste u samom procesu mršavljenja. Da li će to biti nova haljina, novi par pantalona ili odelo, izaberite sami. Kada vam i nova odeća postane komotna, možete sebi čestitati na uspehu u mršavljenju, uz divan pogled sebe u ogledalu u novim stvarima. A novu odeću uvek možete suziti i prilagoditi svojoj novoj figuri.

Uštedite za vaša zadovoljstva.

Kada ste zadnji put sklonili neku svotu novca od samih sebe i uštedeli za nešto? Ako nemate običaj da štedite na stari dobri način, predlažemo da se podsetite. Kupite lepu kasicu za novac (recimo oblika vaše omiljene životinje-praseta, sove ili slona) i prikupljajte svoju ušteđevinu. Možete napraviti ritual da ubacite određenu svotu novca dnevno, ili svaki put kada odete u teretanu ili odvežbate jednu seriju vežbi. Kada dođete do prekretnice i ispunite minimalno skidanje kilograma, ispraznite vašu banku! Posetite vaš salon lepote, prijavite se za kurs koji ste oduvek želeli da pohađate, ili kupite avionsku kartu da posetite najboljeg prijatelja u inostranstvu. Istraživanje iz 2014. godine objavljeno u Journal of Academy of Nutrition and Dietetics (2) dokazalo je da finansijski podsticaji značajno utiču na gubitak težine.

Foto: Pixabay.com

Probajte neke od grupnih programa vežbanja.

Bilo da ste već upražnjavali ovaj vid vežbanja ili ne, grupni treninzi, bilo da se radi o jogi, pilatesu, aerobiku, borilačkim veštinama ili nečemu drugom, pružaju dodatnu socijalnu stimulaciju u procesu mršavljenja i istovremeno sticanja dobre kondicije. Pored toga što služe kao nagrada, ovakvi treninzi pomažu nam da naučimo pravilno da vežbamo, uz nadzor trenera, imamo stimulaciju u vidu grupe i razmene raznih iskustava, kao i neizostavne dobre energije koja uvek vlada na ovakvim vrstama treninga. Na ovaj način ćete plus izbeći i osećanje dosade ili bezvoljnosti koje se može javiti kada vežbate sami.

Razmazite sebe kada imate slobodan dan.

Kada uvidite da ste smršali dodatno još neki kilogram, častite sebe. Prvi slobodan dan koji imate iskoristite kako biste se malo, sa pravom, “razmazili”. Ponekad, dajući sebi dozvolu da usporite i iskoristite ceo dan samo za sebe, jeste ono što vam je potrebno da se podmladite i uklonite stres. Priuštite sebi dan u kome nećete raditi ništa osim opuštanja. Idite u kupovinu, zaronite u novu knjigu, kupite sebi novo cveće ili uživajte u sunčanom danu na obali reke. Izbor je beskonačan, a svaki će koristiti okrepljenju vaše duše i tela, kao i oslobađanju od stresa.

Pored ovih inspirativnih saveta, mi vam nudimo još jednu nagradu kao podsticaj u skidanju kilograma. Kako proleće samo što nije i kalendarski stiglo, potrebna nam je brza detoksikacija od svih štetnih materija i toksina, koje smo prikupili tokom zime.

Herbafast Bikini Detox pomaže digestivnom i imunom sistemu da se vrate u normalu, a samim tim pospešuje naše zdravlje.

(2) ,https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4114984/


,Herbafast Bikini Detox će Vam pomoći da se za kratak period osetite bolje, zdravije i daće Vam motivaciju da zdrav način života postane i Vaš novi stil života. Jer, nije cilj da se osećate i izgledate dobro samo za jedno određeno godišnje doba, to su navike i osećaj koji želimo da imate tokom celog života.


,Preuzmite svoj Herbafast Bikini Detox OVDE.

Da budete lepi svakog proleća i ponovo zavolite sebe, pomoći će vam Herbafast!

Autor: Pink.rs

#Zdravlje

'