AKTUELNO

Svaka žena u ormanu ima farmerke, a da biste ih sačuvale od skidanja boje i deformacija, ovi saveti će vam sigurno pomoći!

Komad garederobe koji svaka žena ima u ormanu, a i svima je omiljen jer se lako kombinuje uz sve! Međutim da biste sačuvali svoj omiljeni par farmerki što duže važno je da sledite ove savete o pranju garderobe od teksasa.

Farmerke, a posebno one tamnije, vremenom potpuno izblede i kako biste sačuvali njihovu originalnu boju, savet je da se pridržavate ovih pet ključnih pravila.

1. U običnu vodu dodajte puno soli i potopite farmerke u nju. Ostavite da odstoje sat vremena, a posle ih operite u veš mašini. Bilo da ste tek kupili farmerke, ili ih obukli tek nekoliko puta, primenite ovaj postupak jer so deluje kao fiksator boje.

2. Nove farmerke prvo operite u sirćetu. Jednu šoljicu alkoholnog sirćeta sipajte u pregradu za deterdžent, a farmerke operite na programu hladno pranje bez deterdženta i omekšivača. Sirće takođe fiksira boju.

3. Farmerke uvek perite okrenute na naličje i s tamnom odećom.

4. Perite ih samo na niskim temperaturama, a, ako imate vremena, najbolje bi bilo da ih operete ručno. Potopite ih u lavoru u hladnoj vodi, sipajte deterdžent za pranje i ostavite da tako odstoje oko 15 minuta i isperite. Topla voda brže ispira boju.

5. Izbegavajte sušenje farmerki u sušilici. Visoke temperature štete materijalu, samim tim i boji i mogu deformisati kroj farmerki.

#Farmerke

#boja

'