AKTUELNO

Torta od kečapa osvojila je korisnike interneta.

Kaže se da dobar kuvar može ni od čega napraviti nešto. Sve što je ostalo u frižideru može se iskoristiti za pravljenje obroka dostojnog kraljeva. Preterivanje? Ovaj recept dokazuje da nema ograničenja u kuhinji.

Iznenađujući recept pravi je hit poslednjih nekoliko dana. Iako se ne usuđuju svi da ga primene... torta od kečapa zvuči kao nešto ne baš ukusno, ali nemate se čega plašiti

Paradajz sos, suprotno izgledu, odlično se može iskoristiti i u desertima. Pod uslovom da znate kako se koristi. Tajnu je odao proizvođač kečapa Heinz Kraft.

Pripremite tortu kakvu vaši gosti nikada nisu jeli!

Potrebno vam je:  2 čaše brašna,  2 kašičice praška za pecivo,  1 kašičica sode bikarbone,  1 kašičica cimeta,  1/2 kašičice đumbira u prahu i muskatnog oraščića,  1/2 kečapa,  1/2 čaše vode,  2 kašičice crvene boje za hranu, 1 kocka mekog maslaca,  1 čaša smeđeg šećera,  2 jajeta, 170 g kremastog sira,  1 kašičica vanilinog šećera,  4 šolje šećera u prahu

PRIPREMA

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni

2. Pripremite kalup ili posudu za tortu. Podmažite maslacem i obložite papirom za pečenje.

3. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i začine. U drugu posudu, sipajte kečap sa vodom i boju za hranu.

4. Umutite 3/4 kockice mekog maslaca sa smeđim šećerom. Dodajte jaja jedno po jedno i mutite i dalje. Brašno pospite začinom i mešavinom od kečapa i vode. Dobro promešajte i sipajte u posudu.

5. Pecite oko 30 minuta. Pustite da se kore ohlade oko 10 minuta. Stavite u frižider da bi bile potpuno hladne.

6. Umutite krem sir, vanilin šećer i preostalu 1/4 kockicu mekog maslaca dok se ne stvori homogena i kremasta tekstura. Polako dodajte vanilin šećer.

7. Premažite prvu tortu kremom, stavite drugu, dodajte još jedan sloj fila. U videu možete pogledati kako se priprema ova neobična torta od kečapa!

#paradajz

'