AKTUELNO

Uz malo truda i promenu načina života, poboljšaćete zdravlje i izboriti se sa celulitom.

Primenjujte ovih pet saveta i sprečićete pojavu celulita.

1. Hidratacija:

Počnite da pijete 8 do 10 čaša vode dnevno jer dobra hidriranost koži daje zdrav sjaj i teksuturu, pomažiću procesu detoksikacije. Poželjno bi bilo da prve dve čaše popijete natašte, čim se probudite. Možete da dodate kriške limuna ili rendani đumbir koji će ubrzati detoks tela. Imajte na umu da je dehidriranost organizma jedan od glavnih uzroka pojave celulita.

2. Detoksikacija:

Pre nego što krenete u proces hidriranja kože i tela potrebno je da sprovedete detoks i očistite telo od toksina koji u velikoj meri dopronose stvaranju celulita. Toksini koji se gomilaju u našem telu, tačnije u našim masnim ćelijama, a prisutni su u našoj svakodnevici i unosimo ih putem hrane, vode i vazduha. Najbolji način da se oslobodite ovih štetnih materija je poboljšanje ishrane, unos neprocesuirane hrane, organskog voća i povrća uz obavezno izbacivanje šećera i soli. Svako jutro uz doručak (ili umesto doručka) popijte zdrav smoothie od zelene salate, kelja, jabuke, lista nane i jagoda.

3. Vitamin D i omega 3 masne kiseline:

Omega 3 masne kiseline podstiču razvoj kolagena i balansiraju hormone, smanjujući upalne procese u telu. Na ovaj način redukuju pojavu celulita. Omega 3 masne kiseline je najbolje unostiti putem koštunjavog voća, ribe (tunjevine, sardine, haringe, losos, skuša, pastrmka), hladno ceđenog ulja, zelenog povrća itd. dok su sunce i riblje ulje odlični izvori vitamina D.

4. Zeleni čaj:

Antioksidansna svojstva zelenog čaja odavno su poznata. Katehini - antioksidansi koji se nalaze u ovom čaju pomažu uništavanju slobodnih radikala i toksina iz tela ali i sagorevanju masnih naslaga. Jedna do dve šolje zelenog čaja na dan, u velikoj meri će doprineti procesu borbe protiv celutita.

5. Hormonska ravnoteža:

Čak devedest procenata žena ima problem sa celulitom i sklonije su ovoj pojavi od muškaraca. Ključnu ulogu za pojavu celulita igraju hromoni i hormonski status osobe. Rad na balasniranju hormona poboljšaće celokupno zdravlje i uz to pomoći redukovanju celulita u telu. Osim detoksikacije tela koja će doprineti boljem balasiranju hormona, uvedite i prirodne dodatke kao što su ulje noćurka, riblje ulje, kopriva, žalfija itd.

#leto

'