AKTUELNO

Možete li da zamislite palačinke koje ne goje? Ovaj recept je upravo takav.

Sastojci: 1/2 čaše ovsenih pahuljica, ½ čaše kokosovog brašna, 1 /2 čaše prosa prstohvat soli, 1 kašika šećera ili meda, 1/2 praška za pecivo ili kašičica sode bikarbone, 1 kašika bezglutenskog brašna, 2 jaja, 2 dl mlake vode, 1 kašika ulja

Priprema:

Ovas, kokos i proso sameljite u mlinu za kafu. Neka ovsene pahuljice budu fino samlevene kao proso i kokos.

Sjedinite masu s ostatkom namirnica.

Ostavite smesu za palačinke da odstoji petnaestak minuta u frižideru.

U tiganju zagrejte ulje, a prilikom sipanja smese pazite da ne uzimate preveliku količinu kako vam palačinke ne bi bile debele.

Pecite s jedne i druge strane dok vam ne porumene.

Za nadev možete staviti omiljeni namaz. U slučaju da nemate gotovog namaza, kakao prah u kombinaciji s medom biće izvrstan dodatak ovom neobičnom i ukusnom desertu.

#palačinke

'