AKTUELNO

Budite disciplinovani i odložite neka zadovoljstva za jutro.

Iako se trudimo da smanjimo kilažu, to se nikako ne dešava. Držanje dijete i korigovanje ishrane nisu dovoljni za mršavljenje, ako se uz to ne vodi računa i o ovih osam grešaka koje sigurno pravite:

Ne spavate dovoljno

Manjak sna utiče na usporavanje metabolizma. Ako manje spavate, više ste gladni. Isto tako, vežbanje vam teže pada jer ste umorni. Dakle, osam sati sna je doza koja mora da se ispoštuje.

Foto: Pixabay.com

Prejedanje za večeru

Previše hrane za večeru ili u večernjim satima je veliki napor za želudac i sistem za varenje. Ukoliko gledate televiziju ili u kompjuter dok jedete, poješćete više.

Odlazak u krevet odmah posle večere

Najbolje je da jedete najmanje dva sata pre nego što legnete.

Ljuta hrana za večeru

Ljuta hrana uveče usporava varenje i otežava miran i kontinuirani san. Ljuta hrana je zapravo dobra za metabolizam, ali ne noću.

Slatkiši u večernjim satima

Šećer se u kasnim večernjim satima direktno pretvara u masne ćelije, a to tokom noći ne možete da potrošite. Ako baš želite desert za večeru, neka bude u vidu voća.

Foto: Pixabay.com

Grickalice

Čips, kokice i keksići u večernjim satima pred ekranom su rupa bez dna. Međutim, konditorski proizvodi i slane grickalice nisu dobra stvar pred spavanje.

Alkohol i kofein

Alkohol i kofein vam neće pružiti miran san i ovi napici imaju mnogo kalorija.

Foto: Pixabay.com

Korišćenje telefona i kompjutera pred spavanje

Još jedna velika greška. Ovo su gedžeti koji loše utiču na vaš san i zdravlje. Frekvencije koje emituju uglavnom dovode do slabog i isprekidanog sna.

I.P.

#Dijeta

#Ishrana

#Kilogrami

#Spavanje

'