AKTUELNO

Vežbanje će vam pomoći da zablistate i istaknete svoju lepotu.

Motivacija za fizičku aktivnost

Postoji mnogo razloga za vežbanje. Za neke osobe je vežbanje prioritet, ako nisu svakodnevno aktivne, nisu svoje na svome. Za druge je to trend koji prate. Neke osobe vežbaju pred letnji odmor, da bi izgledale lepo u kupaćem kostimu, pa kasnije zaborave na vežbanje, dok su druge usredsređene na vežbanja zarad održavanja dobrog zdravlja. Ali, bez obzira na vašu motivaciju, svi se možemo složiti da su koristi od vežbanja očigledne. Tu je i još jedan razlog- vežbanje itekako pospešuje našu lepotu: poboljšava stanje kože, ten, kosu, briše bore. Ovo su samo neki od razloga kako možete zablistati posle vežbanja:

Vaša koža postaje momentalno sjajna

Kada vežbate, vaše srce pojačano radi i pumpa krv, i vaša koža dobija nove hranljive materije i kiseonik iz krvi. To daje taj neodoljivi sjaj kojim vaša koža blista odmah posle treninga. Mnoga istraživanja su potvrdila da vežbanje briše godine sa lica i podmlađuje vas(1).

Vaše bore nestaju

Vežbanje takođe pomaže u održavanju zdravog nivoa hormona kortizola(2) , koji je povezan sa stresom. Povišeni nivo kortizola je povezan sa povećanom proizvodnjom sebuma, što uzrokuje nečistu kožu i više akni na vašem licu i telu. Previše kortizola takođe može da prouzrokuje da se kolagen u koži razgradi, što može povećati bore i opuštanje kože. Vežbanje zapravo podržava proizvodnju kolagena. Redovno vežbanje će dovesti do pojačane proizvodanje kolagena, koji će učiniti da vaša koža bude čvrsta i elastična.

Foto: Pixabay.com

Akne sa vašeg lica takođe nestaju

Redovno vežbanje pojačava vašu cirkulaciju, i tako i kod vaše kože, dolazi do povećanog protoka krvi i veće količine kiseonika. Fizička aktivnost će pomoći da se iz tela izvuku toksini. Plus, znojenje će pomoći da se pročiste zapušene pore vaše kože. Vežbanje će korigovati hormonsku neravnotežu koja može uzrokovati akne.

Da bi se iskoristili pozitivni efekti čišćenja kože, vodite računa o sledećim stvarima. Ako ste generalno skloni aknama, vodite računa o tome da u torbi za vežbanje uvek imate neutralne vlažne maramice za čišćenje lica. Obavezno posle treninga očistite lice i druga područja koja su sklona aknama. I, iznad svega, izbegavajte vežbanje sa šminkom na licu.

1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4340807/,2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6038242/

Vaša kosa će biti zdravija i lepša

Pojačana cirkulacija i protok krvi usled fizičke aktivnosti pomoći će da vaša kosa bude jača i zdravija, jer će se tako stimulisati folikuli kose i pospešiti njen rast. Vežbanje takođe predstavlja način za ublažavanje stresa. Sniženi stres će značiti da će vaša kosa biti manje podložna pucanju i opadanju.

Ako se pitate koja vrsta vežbanja je najbolja za vašu lepotu i zdravlje, preporučuje se svaka vrsta fizičke aktivnosti koja vas čini zadovoljnim. Svaki modalitet vežbanja će poboljšati cirkulaciju i smanjiti stres, ali bi bilo pametno bilo kombinujete razne vrste vežbanja što je češće moguće.

Da bi vaša lepota i nova vitka linija kao posledica vežbanja došla do izražaja, potrebno je delovati sa još jednim saveznikom. Ne postoji magični sastojak, samo jedna supstanca koja utiče na sve komponente mršavljenja. Umesto toga, kombinacija odabranih sastojaka koja ciljano utiče na sve aspekte mršavljenja jesu Herbafast,lady kapsule.

Foto: Pixabay.com

Herbafast® lady kapsule sadrže posebno patentiranu kombinaciju probiotske kvasnice i snažnog antioksidansa (Saccharomyces boulardii + superoksid dismutaza (SOD)).

Izuzetno moćna kombinacija dva prirodna sagorevača masti iz Herbafast® lady kapsula (ekstrakt kapsaicina i piperina) podstiče snažan termogeni efekt. Zahvaljujući ovom efektu, masno tkivo se brže troši oslobađajući toplotu. Na taj način, nagomilane masne naslage se eliminišu, naročito sa kritičnih regija kao što su stomak, struk, bokovi i butine. Prirodni sagorevači masti podstiču oslobađanje energije pa je efekat dvostruk: mršavimo, a istovremeno imamo više energije i osećamo se moćno!

Uz Herbafast® lady vaša koža će biti zategnuta, mršavićete zdravo, imaćete više energije, osećate se bolje i živećete duže! Herbafast® lady predstavlja sinergiju sastojaka koja izvlači na površinu Vaše najbolje ja!

Autor: Pink.rs

#Lepota

'