AKTUELNO

Da li bi vam ikada palo na pamet?

Gotovo svaka žena ima jutarnji i večernji ritual čišćenja lica, ali koliko nas bi se ikada setilo da očisti kožu glave? Ako osećate da vas skalp svrbi, osećate neku težinu, a šamponi vam ne pomažu, to i ne treba da vas čudi - verovatno su vam pore na skalpu začepljene od sebuma, prljavštine i naslaga preparata za stilizovanje kose.

Sve što vam je potrebno jesu tri tablete aktivnog uglja i malo običnog šampona. Tablete izdrobite pomoću kašike, pomešajte sa šamponom i ovom mešavinom istrljajte skalp. Nakon toga, operite kosu kao i obično.

Fenomenalne rezultate ćete videti već nakon mesec dana, a proces čišćenja pora trebalo bi ponavljati bar jednom nedeljno. Isti efekat dobićete i ako umesto aktivnog uglja upotrebite morsku ili kuhinjsku so. Morsku so takođe treba usitniti pre upotrebe, a u slučaju soli ne treba da koristite šampon. Ako imate suvu kosu, so pomešajte sa kašikom biljnog ulja.

Napomene: Mešavina sa ugljem ne odgovara veoma svetloj i sedoj kosi, jer se boja aktivnog uglja teže ispira. Ako imate osetljivu kožu glave, umesto uglja i soli koristite šećer.  Kombinacija sa šećerom odgovara svim tipovima kose.

#Lepota

'