AKTUELNO

Idu i uz štikle i uz patike!

Krajem devedesetih i početkom 2000-ih niste izlazili iz jednog modela pantalona. Toliko ste ih voleli da ste ih želeli nositi u školu, na sva porodična okupljanja i svečane događaje. Srećom, glas razuma ili roditeljska zabrana spasili su vas od toga pa sad ne gledate stare fotografije na kojima ponosno pozirate u svojim "cargo" pantalonama.

Za one koji su možda preskočili ovaj trend (iako ne znamo je li to uopšte bilo moguće), reč je o vrećastim, pomalo nezgrapnim i nimalo ženstvenim pantalonama koje su krasili (pre)veliki džepovi. Da, upravo one pantalone koje neopisivo podsećaju na radnički ili vojnički stil. Baš kao i kombinezoni o kojima smo nedavno pisali, a takođe su doživeli veliki povratak.

Tokom devedesetih i 2000-ih proslavila ih je grupa All Saints koja ih je nosila u spotu za svoj debi singl ''I Know Where It's At''. No još tokom 1938. godine nosili su ih britanski vojnici, a u SAD je ovaj trend stigao tek u kasnim četrdesetima. Tada su ovakve pantalone služile za nošenje dodatnog tereta, odnosno opreme u velikim bočnim džepovima, odakle potiče i njihov naziv "cargo".

No ako ste već odlučili da ih ne želite (opet) imati u svom ormaru ni nositi, imamo vesti zbog kojih biste se mogli predomisliti. Naime, ovog puta "cargo" pantalone stižu u puno ženstvenijem obliku. Nešto su uže od svojih prethodnica i imaju viši struk koji naglašava žensku liniju, ali su ostale jednako udobne. Osim toga, sada se nose na apsolutno sve.

Bluze,crop topovi, štikle ili patike. Odabir je isključivo na vama.

#moda

#trend

'