AKTUELNO

Saznajte koje bi boje, materijali, detalji i nameštaj, zasluženo trebalo da se nađu i u vašem životnom prostoru...

Male promene u domu uvek su dobrodošle, naročito s proleća, a predlozi koji su pred vama su aktuelni trendovi u uređenju enterijera. Saznajte koje bi boje, materijali, detalji i nameštaj, zasluženo trebalo da se nađu i u vašem životnom prostoru.

Maksimalizam

Poslednjih godina, čitav svet se divio genijalnosti skandinavskih dizajnera enterijera. Istina, minimalizam u čistoj formi nije tako uobičajen. Danas su domovi ljudi puni sitnica i suvenira, poklona od prijatelja... Sada, da biste bili u trendu, ne morate da ih se rešite, jer je sada maksimalizam na ceni.

Foto: Pixabay.com

Jednostavne boje

Vratimo se par godina unazad i setimo se najpopularnijih boja u uređenju enterijera. U 2017. godini, pastelne nijanse vladale su svetom, 2018. godine - boje dragulja, a ove - jednostavne boje. Šta stoji iza ovog koncepta? Tamno mat zelena (koja je ujedno boja godine), duboka indigo, crvena i žuta stižu u prvi plan.

Neki novi stolovi

Od materijala je trenutno aktuelno staklo, a naročito stakleni stolovi. Posebno se izdvajaju oni koji na sebi imaju šare i obrise poput vena, perja i mermera. I zanimljive teksture su uvek moderne. Protekle sezone u trendu su bila veštačka krzna, a danas je to bukle tkanina. Bićete oduševljeni ovom blago grubom teksturom.

Povratak boho stila

Boho stil nikada ne izlazi iz mode i jedan od vodećih trendova. Njegova slojevitost i sloboda u kombinovanju boja, materijala i oblika, daće svakom odrešene ruke u kreativnom smislu. Pored toga, boho stil u svaki dom unosi toplu atmosferu punu dobrodošlice, pa će se svako ko se u njemu nađe osetiti više nego prijatno.

Foto: Pixabay.com

Zaobljeni nameštaj

U šezdesetim godinama doživeo je ekspanziju, pa je sada pravo vreme da se opet vrati na dizajnersku scenu. Govorimo o zaobljenom nameštaju, a on se ne može videti toliko često, što je razlog više da ga potražite. Uneće fluidnost i ležernost u izgled prostora, koji prečesto presecaju komadi oštrih ivica.

Neobični plafoni

Kako biste akcentovali određenu prostoriju, postoji veoma originalan način, a to je da pažnju posvetite jednom delu koji većina zanemaruje - plafonu. Birajte između toga da ga obojite u određenu boju ili zalepite tapete.

#Dom

#trend

'