AKTUELNO

Ukusne šnicle kojima nećete moći da odolite.

Potrebno je: 600 g junećih šnicli, 2 glavice belog luka, glavica crnog luka, 500 g svežeg paradajza, 2 dl belog vina, 2-3 kašike brašna, so, biber, univerzalni suvi začin, mirođija, šaka iseckanog peršuna, ljuta papričica

Ovlaš izlupajte šnicle, posolite ih, uvaljajte u začine, zatim u brašno, pa kratko propržite na vrelom ulju sa svake strane po 1-2 minuta. Poređajte ih u tepsiju ili vatrostalnu posudu. Na ulju u kom su se pržile propržiti seckani beli luk, crni luk, seckanu papričicu, dodajte kašiku brašna, nalijte paradajzom i vinom, pa ostavite da se krčka 15 minuta.

Za to vreme ugrejte rernu na 200 stepeni. Paradajz oljuštite, iseckajte, dodajte na luk, pa sve još malo posolite i ubacite mirođiju. Sos (treba da bude ređi) prelijte preko šnicli i dolijte toplu vodu da šnicle ogreznu. Pecite u rerni oko pola sata. Kad se sos zgusne, pospite peršunom.

#Hrana

#kuvar

'