AKTUELNO

Na početku turističke sezone, ključno pitanje srpskih turista koji planiraju odmor je osim cena hotela i apartmana, koliko koštaju ležaljke, suncobrani, kafe, giros, ali i da li se cene osnovnih životnih namirnica razlikuju u odnosu na prošlogodišnje.

Svi oni koji su planirali letovanje u Grčkoj nemaju razloga za brigu. Cene se, kako smo se uverili, nisu promenile u odnosu na prethodnu godinu, niti su u planu poskupjena u narednih tri meseca. Svakako cene su nešto više na ostrvima i "luksuznim destinacija"

Foto: Pink.rs

Za omiljeni grčki specijalitet giros, potrebno je izdvojiti dva evra, dok je cena suvlakija od 2.5 do tri evra. Ukoliko se odlučite da prezalogaijte u restoranima biće vam potrebno od šest do osam evra po osobi u jeftinijoj varijanti.

Foto: Pink.rs

Kafa u grčkim lokalima je od jedan evro pa do 4 evra. Za pivo je potrebno izdvojiti između 3 i 5 evra. Flašica vode od pola litre košta 50 centi, a ona od litar i po od 1,2 do 1.5 evra.

Cene ležaljki na Halkidikiju kreću se po osobi od 5 do 15 evra, ali letovalištima u olimpijskoj regiji iznajmljivanje plažnog mobilijara je znatno jeftinije.

Dovoljno je da poručite nešto za piće kako biste koritili ležaljku i suncobran. U prodavnicama je situacija ista kao i prošle godine – cene osnovnih namirnica su nepromenjene.

Foto: Pink.rs

Neke su za nijansu “jače” nego u Beogradu. Izdvaja se voće koje je dosta skuplje.

#Grčka

#Putovanja

'