AKTUELNO

Saveti koje morate da primenite ukoliko želite da imate dugu i negovanu kosu.

Nije bitno samo da odgajite kosu, već da ona bude lepa i zdrava. Uz pomoć ovih trikova moći ćete i vi da imate dugu i lepršavu kosu.

Mnoge žene žele dugu i negovanu kosu, ali se bore sa činjenicom da ona raste veoma sporo.

Eksperti tvrde da kosa prosečne osobe mesečno poraste za samo 0,8 centimetara, a postoji nekoliko načina kako možete da ubrzate ovaj proces.

Nekoliko glavnih saveta odnosi se na proizvode koje koristite kada perete kosu, pa eksperti savetuju da koristite šampon i regenerator za posebni volumen, koji istovremeno daje i sjaj kosi. Ovakvi proizvodi posebno se preporučuju osobama s kovrdžavom kosom, jer je ona obično suva i lakše puca.

Foto: Burst

Sve ono što se dešava vašem telu i psihi odražava se na vašoj kosi, pa je samim tim važno i šta jedete. Ukoliko počnete da se hranite zdravije, vaša kosa će vam biti zahvalna i postaće bujnija, pa će izgledati dosta zdravije.

U ishranu unesite kvalitetne proteine i dobre masnoće. pa konzumirajte namirnice kao što su avokado, orašasti plodovi, voće, povrće i losos.

Nakon pranja nemojte zamotavati kosu u običan peškir. Posetite prodavnice s kozmetikom i priborom za negu kože, kose i tela i potražite posebne peškire koji su namenjeni za sušenje kose.

Na kraju, nemojte "gušiti" kosu šamponom. Drugim rečima, ne preterujte s pranjem kose.

Foto: Burst

Ukoliko je perete svaki drugi dan, koristite više regeneratora nego šampona, pa je isperite hladnom vodom, jer ona pomaže u rastu kose.

Koristite masku za kosu i redovno je četkajte, ali to radite veoma nežno kako je ne biste oštetili.

#Kosa

#Lepota

'