AKTUELNO

Veoma je važno vizuelno istaknuti od koje bolesti bolujete i vi i vaše dete u slučaju neke nezgode kada ste sprečeni da se o tome izjasnite svesno.

Premda neki pacijenti nose medicinske narukvice koje upozoravaju na njihova stanja, one lako mogu proći nezapaženo ako su prekrivene odećom, pa kada se dogodi saobraćajna nesreća u kojoj učestvuju deca, ključno je odreagovati brzo kako bi se detetu pružila adekvatna pomoć s minimalnim posledicama.

Budući da osoblju Hitne pomoći u tim trenucima nije poznato ima li unesrećeno dete drugih zdravstvenih tegoba, jedna je majka osmislila genijalni patent koji znatno olakšava i ubrzava stvari.

Australijanka Natali Bel ima firmu “Personalised By Nat”, specijaliziranu za izradu personalizovanih proizvoda. Ova majka petoro dece oglašava svoje proizvode na Facebook-u, a ranije ovog meseca podelila je footgrafiju jedne od svojih kćeri u automobilu sa šarenim dodatkom omotanim oko sigurnosnog pojasa.

Natali je objasnila kako je njezina ćerkica gluva i nosi slušni aparat, zbog čega ne sme da bude podvrgnuta magnetnoj rezonanci u slučaju nesreće. Dodatak na njenom sigurnosnom pojasu upozorava na to.

Majka je došla na ideju pitajući se šta bi se dogodilo da ona nije u mogućnosti tako što da napomene lekarima u slučaju nužde. Stoga je počela da kreira dodatke za sigurnosni pojas s različitim medicinskim dijagnozama, što znači da može prilagoditi svoj proizvod dijagnozi bilo kojega putnika u automobilu.

Neki od primera uključuju Daunov sindrom, autizam, dijabetes i epilepsiju. Natali je za ABC istakla kako oni koji prvi pohitaju u pomoć unesrećenima nisu nužno medicinski radnici, tako da ovaj dodatak za pojas može biti ključan za pravilnu brigu o učesnicima nesreće.

Premda neki pacijenti nose medicinske narukvice koje upozoravaju na njihova stanja, one lako mogu proći nezapaženo ako su prekrivene odećom. S druge strane, ovakvi dodaci za sigurnosni pojas mnogo su praktičniji i uočljiviji. Mogu se pričvrstiti na bilo šta, uključujući i školsku torbu.

Natali ovaj koristan proizvod prodaje po ceni od 15 australsijkih dolara. Nakon što se oglasila na Facebooku, brojni su je roditelji odmah zasuli narudžbinama, hvaleći njenu briljantnu ideju.

#Putovanja

'