AKTUELNO

Ako želite da na dođete do bikini figure za kratko vreme i na zdrav način, poslušajte sledeće savete.

Leto nam je već stiglo, i iako je još uvek promenljivog vremena, mnogi od nas su već otputovali na odmore, a ostali se spremaju i razmišljaju o tome kako se uvući u kupaći kostim, i kako će se svaki nagomilani višak kilograma sada ocrtavati.

Ukoliko spadate u ovu grupu koja svake godine u minut do 12 sređuje svoju liniju za bikini i plažu, na pravom ste mestu. Ako se konstantno borite da se oslobodite tih nekoliko dodatnih kilograma, možda je to zato što vam nedostaju pravi saveti za efektno mršavljenje, bez prevelikog napora.

Vrhunski zdravstveni stručnjaci i nutricionisti podelili su sa nama najbolje savete o mršavljenju. Ovo su najbolji načini za sagorevanje kalorija bez velikih napora:

1. Spojte lepo i korisno-kuća koja blista i kilaža koja ide na dole!

Kada razmišljate koliko je teško sagoreti kalorije i šta biste radili po tom pitanju, prva asocijacija treba da vam bude vaš dom. Bilo da je stan ili kuća u pitanju, tu uvek ima dosta posla i nema kraja kućnim obavezama.

Pokušajte da prihvatite kućne poslove, jer to vam može pomoći da uspešno i brzo sagorite kalorije, a uz to, lepše ćete se osećati u čistom i mirišljavom domu.

Recimo, ako čistite prozore kružnim pokretima, možete očekivati da izgubite oko 153 kalorija za pola sata1, uz ribanje podova se gubi oko 189 kalorija za pola sata, a pomeranje nameštaja nosi oko 225 kalorija za pola sata.

2. Ako imate vremena za kafu, imate vremena i za pilates, ili bilo koje vežbe koje možete raditi i kući!

Da biste se svakodnevno osećali dobro i zdravo, zašto ne biste sebi postavili cilj da uradite par vežbi kad god imate pauzu ili malo slobodnog vremena?

Hipotetički, ako imate vremena za kafu, imate i za barem 20 minuta vežbanja, pri tom, vežbe možete raditi i kod kuće.

Ako budete radili vežbe, koliko god to kratko bilo, morate se usresrediti, a vežbe raditi pažljivo.

Foto: Unsplash

3. Pokušajte da gledate sebe u ogledalu kada jedete.

Prema studiji objavljenoj u Journal of Natural Sciences Research2, ako postavite ogledalo naspram sebe za vreme jela, vaš odraz će smanjiti unos hrane za trećinu.

Čini se da morate sami sebe gledati i podsećati se na vaš cilj i vitku liniju, jer će vam to pomoći da se oduprete prežderavanju i suvišnom unosu hrane.

4. Uronite u toplu kupku.

Jedan od načina koji podstiče uspešno mršavljenje, a za koji nikada ne biste rekli da to radi, jeste upravo opuštanje u kadi i toploj kupki.

Istraživanja3 pokazuju da opuštanje u kadi povećava nivo potrošnje energije za 80%, što može da sagori 126 kalorija na sat. Ko je znao pre ovih informacija da sagorevanje kalorija može biti tako opuštajuće?

5. Slikajte vaš obrok.

Iako vam se čini degutantnim kada gledate slike obroka drugih koje postavljaju uglavnom na instagramu, i možda mislite da samo to samo podstiče zavist kod drugih ljudi, fotografisanje zdravih obroka koji ste sami spremili može biti itekako korisno u smislu stimulisanja sebe, a i drugih, da se hrane zdravo.

Vodeći nutricionisti predlažu da slikate vaše pripremljeno jelo pre nego počnete da ga konzumirate, jer se um tako koncentriše da konzumira ne samo na zdraviju hranu, nego i na manje porcije hrane.

Ako vam je i pored ovih korisnih saveta potreban još jedan pouzdan savetnik, predlog za vas su Herbafast® lady kapsule.

Foto: Promo/Abela Pharm

Herbafast® lady kapsule sadrže posebno patentiranu kombinaciju probiotske kvasnice i snažnog antioksidansa (Saccharomyces boulardii + superoksid dismutaza (SOD)).

Kroz niz istraživanja i praksu potvrđeno je da ova patentirana formula napada gojaznost na ćelijskom nivou, suzbija glad i žudnju za slatkišima i brzom hranom, smanjujući telesnu težinu.

Izuzetno moćna kombinacija dva prirodna sagorevača masti iz Herbafast® lady kapsula (ekstrakt kapsaicina i piperina) podstiče snažan termogeni efekt. Zahvaljujući ovom efektu, masno tkivo se brže troši oslobađajući toplotu.

Na taj način nagomilane masne naslage se eliminišu naročito sa kritičnih regija kao što su stomak, struk, bokovi i butine. Prirodni sagorevači masti podstiču oslobađanje energije pa je efekat dvostruk: mršavimo a istovremeno imamo više energije i osećamo se moćno!

Sada možete potpuno zablistati na plaži… uz Herbafast® lady kapsule!

1 https://www.sharecare.com/health/calories/how-calories-burn-doing-housework 2 https://www.researchgate.net/publication/275715581_The_mirror_as_a_self-awareness_enhancing_tool_which_can_modify_food_consumption_behaviours 3 https://www.sciencealert.com/does-taking-a-hot-bath-burn-calories-30-minute-walk-passive-heating-diabetes

#leto

'