AKTUELNO

Soda bikarbona se koristi za negu tela kako spolja tako i iznutra. A ako joj dodate vitamin C koji se nalazi u limunovom soku, dobili ste moćnu kombinaciju koja štiti celo telo.

Mnogobrojne prednosti ovog napitka u nam otktila naučna istraživanja. Čak vam nekoliko kapi limunovog soka pomešanih sa sodom bikarbonom mogu spasiti život! Ta kombinacija je u stanju da uspori razvoj teških bolesti, a neka istraživanju kažu i da uništava ćelije raka.

Ovo su prednosti sode bikarbone i limunovog soka:

1. Alkalizuje telo Kombinacija limuna i sode bikarbone alkalizuje celo telo. To nam pomaže, na primer, u borbi protiv acidoze koja se može dogoditi kada bubrezi ne uklone dovoljno kiseline iz tela, ili kada telo proizvodi previše kiseline. Ovo je takođe odličan lek za bubrege, olakšava njihov rad, a pomaže i da se telo očisti i sagore masti.

Foto: Printscreen

2. Metabolizam Već ste čuli da limun ubrzava varenje, ali ako mu dodamo malo sode bikarbone dobićemo odličnu mešavinu koja se uspešno bori protiv nadutosti, ali i pomaže u borbi protiv gastroezofagealnog refluksa.

3. Soda bikarbona i limunov sok čiste telo Ova mešavina čisti našu jetru, a doza vitamina C jača telo i pomaže mu da se izbori s virusima. Zbog svega toga ne zaboravite svako jutro da popijete limunadu u koju ste razmutili malu kašiku sode bikarbone. Na taj način ćete regulisati loš holesterol i poboljšati rad kariovaskularnog sistema.

Foto: Pixabay.com

Kako se koristi?

Sastojci: Sok od pola limuna, 1 kašičica sode bikarbone, 1 čaša vode (200ml). Primena: Iscedite limun i tom soku dodajte sodu bikarbonu pa sve nalijte s vodom. Popijte ovu limunadu na prazan želudac svako jutro tokom 7 dana. Napravite pauzu 14 dana, pa ponovite tretman.

#Limun

'