AKTUELNO

Ako volite adrenalinsku groznicu i da planinarite onda je najopasnija staza u Kini prava stvar za vas. Ova staza vodi do drevnih Taoističkih hramova u kojima se izučavaju kineske borilačke veštine.

Planina Hua se nalazi u blizini grada Huain u provinciji Šensi, to je jedna od pet velikih planina Kine i ima dugu istoriju religijskog značaja. Njena nadmorska visina je 2.160 metara i krase je razne oštre litice sa kojih se mogu uočiti prelepi pejzaži.

Ovo su razlozi zbog kojih se mnogih iskusni planinari opredeljuju da je posete i osvoje, navodi portal "When on Earth".

Poznata "smrtonosna staza" koju čine uski prolazi i nekoliko tankih greda čine ovu putanju najopasnijom na svetu. Za ovaj put nije vam potrebna nikakva posebna oprema, samo se svima savetuje da budu na oprezu i da imaju jaku koncentraciju. Najveća opasnost na stazi su ostali planinari, kojih ima najviše u letnjoj sezoni. Osim užeta koje obezbeđuje sigurnost putnika, naći ćete se u o konstantnoj opasnosti.

Mnogi turisti će se oprobati na ovom opasnom putu kako bi stigli do drevnih Toističkih hramova na drugoj strani planine Hua, u tim hramovima su nastale tradicionalne kineske borilačke veštine.

#Putovanja

'