AKTUELNO

Noćna mora svakog roditelja – fleke od hemijske olovke ili bojica na kauču, stolici... Evo kako da ih očistite!

Crtajući na kauču ili stolici, deci se lako desi da malo "pređu" sa papira na mebl i ostave fleke koje roditeljima zadaju glavobolje. Nekim mališanima se to desi slučajno, a ima i onih malih buntovnika koji to urade "iz inata", ali i onih koji su još nedovoljno veliki da bi znali da to nije površina za crtanje...

Uglavnom, kada ugledate te fleke od hemijske olovke ili bojica na meblu, razlozi su manje bitni, a pitanje je – šta sada da radite?

Jedna mama na Facebooku je podelila svoj trik pomoću kojim je skinula fleke od hemijske olovke sa kauča, a potrebna su samo dva sastojka – ulje čajevca i voda.

Ona je na toj društvenoj mreži napisala da je njena ćerka ižvrljala kauč, dok je ona uspavljivala mlađe dete, a objavila je i fotografije ižvrljanog kauča pre i posle čišćenja. Za čišćenje je, kako kaže, koristila mešavinu ulja čajevca i vode.

Ulje čajevca rastvoreno u vodi. Naprskala sam i ribala četkicom".

Ljudi su oduševljeni rezultati, a mnogi su joj se zahvaljivali – oni koji već imaju problem sa ižvrljanim kaučima, ali i oni koji imaju bebu i misle da ih "fleke tek čekaju".

#Dom

#Čišćenje

'