AKTUELNO

Nevolje sa holesterolom i drugim masnoćama u krvi mogu se regulisati zdravim načinom ishrane, a glavni saveznici su: jabuke, orasi, pasulj, ovsene pahuljice, beli luk...

Pojedine osobe muku muče sa masnoćama u krvi, a posebno holesterolom, iako ne pripadaju redu gurmana koji obožavaju kaloričnu hranu. Naravno, isto se dešava i onima koji ne mogu da se pohvale zdravim načinom ishrane.

Stoga nutricionisti poručuju da je regulisanje masnoća i holesterola moguće uz pet ključnih namirnica.

Jabuke snižavaju "loš holesterol" za čak 38 odsto. Ali da bi se to postiglo, neophodno je njihovo redovno konzumiranje ili ispijanje soka.

Orasi obezbeđuju najveći procenat zaštitnog "dobrog holesterola".

Pasulj, bogat vlaknastim materijama, može za samo mesec i po da smanji holesterol za šest procenata.

Ovsene pahuljice su takođe bogate vlaknastim materijama i poznati neprijatelji štetnog holesterola.

Beli luk u dnevnoj dozi od samo 5 mg u tabletama, uspeva da skine zavidnih 11 procenata holesterola. Za poboljšanje cirkulacije, dovoljno je u toku dana pojesti jedan čen.

#Ishrana

#Zdravlje

'