AKTUELNO

Sezonski plodovi idealni su da na zdrav način skinete višak kilograma. Prednosti ovog voća su visok procenat vode i vitamina. Dijeta traje dve nedelje i možete da je ponovite nakon desetodnevne pauze.

Sezona dinja i lubenica uveliko traje, pa je pravo vreme da isprobate dijetu koja se zasniva na njihovom povećanom unosu. Takav režim ishrane osmislila je Kejti Smit, poznata američka nutricionistkinja. Ona tvrdi da će jelovnik koji uključuje bostan dovesti liniju do savršenstva.

Osim što će vas brzo zasititi, jelovnik zasnovan na dinji i lubenici će vam pomoći da obezbedite telu dovoljnu količinu tečnosti, posebno u vrelim, letnjim danima. Od masnoća dozvoljeno je maslinovo ulje, a od začina so, biber i aromatično bilje.

Zaboravite slatkiše, beli hleb, masne sireve. Umesto toga, dajte prednost piletini, ribi, voću, povrću i integralnim žitaricama. Svakog jutra, odmah posle buđenja, popijte čašu vode sa sokom od pola limuna.

Dijeta traje dve nedelje i ako želite, možete da je ponovite nakon desetodnevne pauze. Naoružajte se strpljenjem i pridržavajte se uputstava, nakon čega možete da izgubite oko pet kilograma za dve nedelje.

PRVI DAN

Doručak: šolja bele kafe, kriška crnog hleba, jedna viršla

Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice

Ručak: supa od povrća, 150 g grilovane piletine, zelena salata sa kašičicom maslinovog ulja

Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice

Večera: 80 g tunjevine, kriška crnog hleba, sveža paprika

DRUGI DAN

Doručak: šolja kafe, kriška crnog hleba, 30 g pilećeg parizera

Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice

Ručak: tanjir bistre pileće supe, 150 g oslića, 100 g krompir-salate, salata od paradajza začinjena kašičicom maslinovog ulja

Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice

Večera: čorba od povrća, kriška crnog hleba

TREĆI DAN

Doručak: šolja bele kafe, kriška crnog hleba premazana pilećom paštetom

Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice

Ručak: tanjir goveđe supe, 200 g špageta bolonjeze, zelena salata

Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice

Večera: 150 g rižota sa povrćem

ČETVRTI DAN

Doručak: šolja čaja, kriška crnog hleba, kašičica maslaca, kašičica meda

Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice

Ručak: tanjir čorbe od spanaća, 200 g junetine prodinstane s povrćem, salata po izboru

Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice

Večera: salata od 100 g piletine, 50 g kuvanog krompira i 50 g karfiola začinjenih kašičicom maslinovog ulja

PETI DAN

Doručak: čaša nezaslađene limunade, kriška crnog hleba, viršla, malo senfa

Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice

Ručak: 150 g pečene piletine, 100 g barene boranije, kriška crnog hleba

Užina: 100 g hladne dinje ili lubenice

Večera: grčka salata

#Dijeta

'