AKTUELNO

Iako se kuvanje supe čini kao najlakši kulinarski zadatak koji zahteva samo lonac vode, povrće i meso, skuvati savršenu supu nije tako jednostavno. Ove greške najčešće činimo pri pripremanju ovog toplog jela…

Kuvamo na previsokoj temperaturi - U želji za što bržim ručkom, većina nas će supu kuvati na maksimalnoj temperaturi. U tom slučaju meso bi moglo biti suvo, a povrće prekuvano. Kako bi iz svih namirnica izvukli najbolje supu je potrebno kuvati na nižoj temperaturi, odnosno krčkati. Jačina kuvanja trebala bi biti takva da se tokom procesa kuvanja na površini svakih nekoliko sekundi pojavi jedan ili dva mehurića.

Nedovoljno soli - Ništa nije toliko bitno kao prava mera soli. Dok kuvate supu svakako je, s vremena na vreme, probajte kako bi pogodili tačnu količinu začina. Verujte svojim čulima pre nego receptu.

Voda i začini za savršenu supu - Iako mnogi od nas u supu stavljaju goveđu ili pileću kocku i bez nje supa može biti savršeno ukusna. Supe napravljene samo od vode i povrća s pravim merom začina i soli mogu biti sjajne. Kako biste supi pojačali aromu, možete probati s jednim neobičnim začinom kojeg neki stavljaju. Naime, pred kraj kuvanja dodajte malo kore parmezana za drugačiji ukus.

Prekuvano povrće - Iako mnogi odmah na početku kuvanja u lonac zajedno s mesom stave i povrće to je greška koju bi svakako trebali izbegavati. Naime, povrću je potrebno puno manje kuhanja nego li mesu, pa ga je potrebno dodavati postepeno u juhu, ovisno o tome koliko mu je vremena potrebno da se skuha. Odmah na početku možete staviti celer i luk te meso, a posljednjih pola sata dodajte mrkvu i po želji ostalo povrće.

Stavljamo neodgovarajuće začine -  Kako bi poboljšali ukus supe i dali joj drugačiju notu često znamo da eksperimentišemo sa začinima i pritom preteramo. Iako su oni najbolji način na koji možemo poboljšati ukus i izgled supe pri odabiru treba paziti da se ukusi dobro sjedine. Pokušajte sa začinskim biljem ili malo narendanog parmezana. Odlični dodaci za krem supe su jogurt, kiselo mleko, a možete probati i sa prženim bundevinim semenkama.

#kuvar

'