AKTUELNO

Lak za kosu koji skoro svaka žena koristi, može da posluži i za razne druge stvari, osim za frizuru. Ovo su sedam sjajnih trikova koje možete izvesti sa lakom, tiču se lepote, ali ne i kose!

Lak za kosu može da posluži i kao odstranjivač fleka, ali i kao prva pomoć kod male nezgode sa unihopkama.

1. Spasite čarape

Uvek imajte pri ruci bocu laka za kosu i nikada više nećete brinuti zbog rupa na čarapama. Iako nanošenje laka neće otkloniti štetu u potpunosti, sprečiće da se rupa na čarapama dalje širi.

2. Uredne obrve

Nemate pri ruci gel za obrve? Nikakav problem! Samo nanesite malo laka za kosu na četkicu za obrve i dok je još vlažna njom očešljajte obrve. Ovo će učiniti da stoje onako kako ste ih namestili ceo dan i izgledaće uredno.

3. Fleka od karmina

Naprskajte mesto gde se nalazi fleka lakom za kosu i ostavite da odstoji 10 minuta. Potom koristite sundjer kako biste nežno uklonili fleku. Nakon toga ubacite uflekanu stvar u veš mašinu i biće kao nova.

4. Skinite vlakana sa odeće

Ko stvarno ima valjak za odeću svaki put kod sebe kada mu zatreba? Ukoliko se na vašem omiljenom kaputu ili džemperu nalaze komadići vune ili druge tkanine-ne očajavajte! Dovoljno je da nanesete lak za kosu na višak tkanine i utapkate u komad odeće. Preporučujemo da koristite lak sa ekstra izdržljivim efektom, koji će pokupiti višak vlakana i dlaka.

5. Elektricitet

Rešite se dosadnog statičnog elektriciteta na svojoj odeći sa malo laka za kosu. Držite lak na nekih 20 cm udaljenosti od komada garderobe i nanesite ga na unutrašnju stranu istog. Ovo će sprečiti pojavu electriciteta.

6. Brzi manikir

Ko ima vremena da čeka da mu se lak na noktima osuši kada žuri na posao ili u provod? Skratite to vreme tako što ćete nokte isprskati lakom za kosu, a potom ih ubaciti u hladnu vodu.

7. Sjajne cipele

Sve što vam treba da vaše omiljene cipele zasijaju ekstra sjajem je malo laka za kosu koji ćete koristiti umesto imalina. Koristite onaj lak sa efektom ekstra izdržljivosti, kako bi sjaj duže trajao.

#Kosa

#Lepota

'