AKTUELNO

I psihopate mogu da se zaljube

Oko 1 odsto populacije može biti psihopatično, pokazala su istraživanja, a prenosi sajt Bright Side. Ljudi koji se smatraju psihopatama bore se sa iskazivanjem različitih vrsta emocija, naročito empatije, tuge i straha. Međutim, psiholozi veruju da se oni mogu zaljubiti kao i svi m, ali načini na koje izražavaju svoja osećanja i komuniciraju u odnosima su različiti. Kada se psihopata zaljubi, evo šta se dešava:

1. Psihopate mogu biti u stanju da vole druge osobe

Psiholozi sugerišu da postoje različiti nivoi psihopatije. Ako osoba ne pokaže teške znakove psihopatije, veća je verovatnoća da će moći da se zaljubi. Psihopati se takođe može osećati usamljeno i imaju želju da budu voljeni. Međutim, teško im je da uspostave zdrav odnos zbog nedostatka emocionalne vezanosti i nesposobnosti da se otvore drugoj osobi.

2. Njihovi odnosi se zasnivaju na različitim razlozima od tradicionalnih

Njihovi partneri moraju biti oprezni: psihopati su krajnje sebični i obično pokušavaju da manipulišu partnerom u žrtvovanju sopstvenih interesa za njih.

3. Psihopate mogu da žude za ljubavnim vezama, ali retko mogu da ih i ostvare

A to sve zbog nesposobnosti da pokažu empatiju i emocionalnu privrženost.

4. Psihopate ne mogu da emocionalnu podršku svom partneru

Istraživanja pokazuju da psihopate mogu voditi računa o drugim ljudima, ali samo u slučajevima kada to rade voljno i uložili su dovoljno napora da nauče kako biti empatični.

#Ljubav

'